A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Вакцинація населення від коронавірусної хвороби COVID-19 протягом 2021-2022 років

Дата: 06.04.2021 11:32
Кількість переглядів: 1176

                                       Фото без опису

Координація процесу впровадження вакцини від коронавірусної хвороби COVID-19 та  проведення  кампанії з вакцинації здійснюється оперативним штабом Міністерства охорони здоров’я України з реагування на ситуації з поширення інфекційних хвороб, яким можна запобігти шляхом вакцинації, склад та положення якого затвердження наказом Міністерства охорони здоров’я України від 07 червня 2019 року № 1319 (у редакції наказу Міністерства охорони здоров’я України від 02 грудня 2020 року № 2784).

У відповідь на пандемію коронавірусної хвороби COVID-19 Міністерство охорони здоров’я України розробило стратегію вакцинальної кампанії, яку викладено  у «Дорожня карта з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом  SARS-CoV-2, і проведення масової вакцинації у відповідь на пандемію COVID-19 в Україні у 2021-2022 роках»), затвердженої наказом МОЗ України від 24.12.2020 року № 3018.

Імунізація населення безпечною та ефективною вакциною проти коронавірусної хвороби COVID-19 є найважливішим компонентом стратегії Уряду України у подоланні гострої фази пандемії коронавірусної хвороби COVID-19. Загальною метою здійснення масової вакцинації населення є припинення коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні.

Виконання заходів Дорожньої карти має за мету досягнення наступних цілей:

- скоротити тягар смертей, пов’язаних із коронавірусною хворобою COVID-19;

- скоротити тягар ускладнень для здоров’я, пов’язаних із коронавірусною хворобою COVID-19.

Основним завданням Дорожньої карти з вакцинації протягом 2021-2022 року є охоплення вакцинацією проти коронавірусної хвороби COVID-19 не менше 50% населення України (20 866 390 людей2).

З огляду на обмежену доступність вакцин та необхідність планувати імунізацію від коронавірусної хвороби COVID-19 у спосіб, який не перевантажить існуючу мережу системи охорони здоров’я України та не вплине  негативно на надання інших медичних послуг, у тому числі й на проведення рутинної вакцинації від інших інфекційних хвороб, кампанією з вакцинації від коронавірусної хвороби  COVID-19 у 2021-2022 році рекомендовано проводити у 5 етапів.

-        На І етапі проводиться щеплення серед медичних працівників, які працюють з хворими на COVID-19, людям які проживають у будинках для людей похилого віку та працівників цих закладів, військовослужбовців;

-        На ІІ етапі: щеплення медичних працівників та іншого персоналу, які працюють з іншими хворими, людей віком від 80 років;

-        На ІІІ етапі: щеплення людей від 65 до 79 років, працівників критично важливих структур державної безпеки України;

-        На ІV етапі: щеплення людей віком від 60 до 64 років, дорослих від 18 до 59 років, із супутніми захворюваннями, які знаходяться у групі ризику щодо розвитку ускладнень від  COVID-19, інших груп населення та професійних груп, які знаходяться у групі ризику щодо інфікування   COVID-19, осіб, які перебувають в місцях обмеження волі та/або слідчих ізоляторах та працівників місць обмеження волі.

-        На V етапі: щеплення інших дорослих, а також громадяни України, які проживають на тимчасово окупованих територіях.

 

За інформацією головного лікаря Комунального некомерційного підприємства «Кілійський центр первинної медико-санітарної допомоги» Кілійської міської ради Степаненко Л.І. у вищезазначеному підприємстві сформовані  мобільні бригади з медичних працівників для здійснення вакцинації серед груп населення, доступ яких до закладів охорони здоров’я ускладнений або неможливий.

На території Кіліської міської територіальної громади Ізмаїльського району Одеської області відкрито тимчасовий пункт щеплення, який знаходиться в Кілійській амбулаторії загальної практики – сімейної медицини за адресою: Одеська область, Ізмаїльський район, м. Кілія,               вул. Перемоги, буд. 67,  т.: (063) 896-20-52.

Тимчасовий пункт щеплення оснащено відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 16.09.2011 року № 595 «Про порядок проведення профілактичних щеплень в Україні та контроль якості й обігу медичних імунобіологічних препаратів». Також, облаштовано місця для гігієнічної обробки рук, забезпечено суворе дотримання холодового ланцюга при транспортуванні і зберіганні вакцин, забезпечено комплектом лікарських засобів для надання медичної допомоги при виникненні у пацієнтів невідкладних станів.

Медичні працівники, яких залучено до вакцинації від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом  SARS-CoV-2, пройшли інструктажі з правил проведення вакцинації та спеціальну підготовку, володіють правилами організації і технікою проведення щеплень, а також навичками надання невідкладної допомоги у разі розвитку післявакцинальних реакцій/ускладнень.

Вакцинація безкоштовна – як для задекларованого так і для  незадекларованого населення Кілійської міської ради Ізмаїльського району Одеської області.

На вакцинацію пацієнт повинен з'явитися з паспортом та підписати бланк «Згода на вакцинацію».

 

Алгоритм дій пацієнта на вакцинацію від COVID-19

 

Бажаючим вакцинуватися необхідно повідомити наступну інформацію: ПІБ, дата народження ,адреса, місце роботи, телефон, скориставшись одним із чотирьох варіантів реєстрації:

I варіант: заповнити форму за посиланням

      https://forms.gle/ZgWXGBrYBHMPBvnRA

II варіант: звернутися в реєстратуру амбулаторії сімейної медицини для запису на вакцинацію;

III варіант: зателефонувати сімейному лікарю та повідомити про наміри вакцинуватися;

IV варіант: зателефонувати до Комунального некомерційного підприємства «Кілійський центр первинної медико-санітарної допомоги» Кілійської міської ради районного за телефоном (04843)4-34-68; (068)954-96-74;

V варіант: здійснити електронний запис на вакцинацію через Портал «Дія» та через Національний контакт-центр МОЗ за телефоном 0 800 60 20 19.

 

 

 

Сектор охорони здоров'я

виконавчого комітету Кілійської міської ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь