A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

ПРО ПЕРЕВАГИ ОФІЦІЙНОГО ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ

Дата: 24.05.2021 11:08
Кількість переглядів: 436

Всім відомо, що  у ст. 43 Конституції України визначено: «Кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується».

Саме тому одним з пріоритетних питань сьогодення є детінізація зайнятості населення та легалізація заробітної плати.

Для працівників, які вже працюють, та для тих, які мають намір влаштуватися на роботу, важливо розуміти способи виплати і розміри заробітної плати та їх вплив на соціальне та пенсійне забезпечення, адже офіційне працевлаштуванняце певна гарантія роботодавцем соціальних, економічних, трудових та інших прав працівника.

Соціальний захист в період перебування у трудових відносинах, та як наслідок, пенсійне забезпечення в майбутньому, залежить в першу чергу від свідомої громадянської позиції самих працюючих.

Слід пам’ятати, що громадяни у разі отримання зарплати «у конверті» ризикують втратити право на пенсію, чи на її частину, адже при обчисленні пенсії враховується розмір зарплати, а для призначення пенсії за віком необхідно мати визначений законодавством певний період страхового стажу, який має тенденцію до зростання.

До переваг офіційного працевлаштування відносяться, в першу чергу, економічні й соціальні гарантії: заробітна плата офіційно працевлаштованого працівника не може бути меншою мінімальної, право на оплату лікарняного, право не залучатися до понаднормових робіт без бажання працівника, право на допомогу в зв’язку з безробіттям та соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві й професійних захворювань, захист від незаконного звільнення тощо.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь