A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Протидія насильству. Проєкт «Тільки не мовчи»

Дата: 25.05.2021 14:37
Кількість переглядів: 820

За даними Ради Європи кожна п’ята дитина (в Україні – 21%) страждає від різних форм сексуального насильства. У понад 80% таких випадків злочинець є знайомою для дитини людиною.

     Уповноваженим Президента України з прав дитини                                           М. Кулебою спільно з Міжнародною благодійною організацією «Служба порятунку людей» розпочато проєкт щодо захисту дітей від сексуального насильства та експлуатації «Тільки не мовчи».

     За даними Національної поліції України, за минулий рік від сексуального насильства постраждало 410 дітей, цього року – вже 70. Проте ці цифри – лише десята частина від кількості таких злочинів, адже часто факти насильства приховуються. Діти, які страждають від насильства, а також дорослі, які підозрюють насильство, не знають, як діяти в таких ситуаціях.

      Сексуальне насильство та сексуальна експлуатація є серйозним порушенням прав дитини та має довготривалі і руйнівні наслідки на все життя. Сексуальне насильство, що відбувається над дітьми, за своїми наслідками відноситься до найтяжчих психологічних травм. Для попередження   насильства вкрай важливо відкрито обговорювати проблему, здійснювати просвітницьку діяльність серед батьків та дітей. Працівниками Служби у справах дітей Кілійської міської ради особлива увага приділяється дітям, що опинились у складних життєвих обставинах та виховуються в сім’ях, де батьки неналежним чином виконують свої батьківські обов’язки. З метою запобігання будь-якого із видів насильства (сексуального, психологічного, економічного, фізичного) проводяться профілактичні бесіди.

      Проте насильство над дітьми зустрічається не тільки у так званих неблагополучних сім’ях, а навіть у тих сім’ях, які зовні виглядають дуже благополучними. Тому щодо проблеми насилля над дитиною, зокрема сексуального насилля, працівники Служби  у справах дітей Кілійської міської ради постійно проводять профілактичну роботу з родинами та в освітніх закладах Кілійської міської територіальної громади.

     У разі встановлення факту сексуальної експлуатації та сексуального насильства над дитиною негайно повідомте Службу у справах дітей Кілійської міської ради. Ми знаходимося за адресою: Одеська область, м. Кілія, вул. Миру, 44, кабінет № 20, 21,  тел.: 04843 4-00-57.

      Юридичну консультацію, психологічну підтримку, допомогу в організації реабілітації дитини можна отримати, зателефонувавши за телефоном Міжнародної благодійної організації «Служба порятунку дітей»: 093-063-53-43.

      

Служба у справах дітей

Кілійської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь