A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

УСПІХ – У ВЛАСНИХ РУКАХ КОЖНОГО

Дата: 16.07.2021 11:15
Кількість переглядів: 1656

Фото без опису

Причини, які приводять людей до служби зайнятості, у кожного свої, але мета  одна - знайти роботу, яка би задовольняла як за рівнем освіти і досвідом, так і за рівнем зарплати. А  у разі відсутності підходящої роботи найбільш сміливі з числа тих, хто не боїться взяти на себе відповідальність за власний успіх, за сприяння служби зайнятості відкривають власну справу.

Наприкінці березня поточного року до Кілійської районної філії Одеського обласного центру зайнятості звернулася мешканка Кілії  Людмила Мица, яка у зв’язку з реорганізацією районної держадміністрації потрапила, як і багато її колег, під скорочення.

Профдіагностичне тестування підтвердило наявність у Людмили рис і якостей, необхідних майбутньому підприємцю. Тому черговим кроком до відкриття власної справи для неї стало навчання основам малого підприємництва в Одеському центрі професійно-технічної освіти. В умовах карантину з’явилася можливість отримати знання з цього напрямку онлайн.

Після закінчення навчання Людмила поділилася враженнями: «Не думала, що буде так цікаво і корисно. Перший тиждень нам викладали теоретичний матеріал з різних напрямків. Я дізналася багато нових нюансів: від процесу реєстрації як ФОП до оформлення куточка покупця у своїй торговій точці. А протягом другого тижня ми складали власні бізнес-плани. Працювати приходилося серйозно. Наш викладач Тетяна Миколаївна Шевченко – це справжній професіонал. Вона кожного з нас просто вводила в мир бізнесу за руку: підказувала, допомагала проводити розрахунки, оцінювати усі ризики, складати фінансові плани, працювати без порушень законодавства».

14 липня Людмила зареєструвалася як фізична особа-підприємець, яка буде здійснювати  роздрібну торгівлю дитячим одягом. Маючи власних діточок, вона добре розуміється в цьому питанні, орієнтується в асортименті, якості та цінах. А продажі планує здійснювати як у магазині, так і через Інтернет.

Чинне законодавство України тлумачить термін «підприємець» як фізичну особу, що здійснює підприємницьку діяльність, тобто ініціативну, систематичну, на власний ризик діяльність з метою одержання прибутку. На Кілійщині за сприяння служби зайнятості на одного підприємця стало більше. Залишається побажати Людмилі успіху та економічного зростання до рівня, коли вона почне створювати нові робочі місця і залучати найманих працівників.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь