A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Комунальна установа "Центр надання соціальних послуг" Кілійської міської ради інформує:

Дата: 10.08.2021 09:43
Кількість переглядів: 2552

Інтернет : користь та небезпека.

В нинішньому столітті життя кожної людини      розвивається в інформаційному просторі. Завдяки розвитку сучасних технологій наш побут став набагато простішим, а ми- комунікабельними. Для дітей розвиток інформаційних технологій сприяє підвищенню рівня обізнаності та світосприйняття.Не слід також забувати, що цифрові технології мають безліч позитивних ефектів: наприклад, соціальні мережі зміцнюють дружбу між людьми та дозволяють одноліткам ділитися секретами, про які вони не говорять дорослим. Багато для кого інтернет-технології – взагалі єдиний спосіб повноцінно взаємодіяти зі світом. Інтернет, у даному випадку є інструментом, який розширює можливості людей з обмеженими можливостями.

Та разом з тим, є одне але...

Небезпеки в Інтернеті можуть підстерігати кожного. Але кібербезпека для дітей особливо важлива, оскільки саме вони найуразливіші перед загрозами в мережі і кіберзлочинністю. З розвитком мережі Інтернет зростає і протиправний контент, частішають випадки агресивної поведінки одних користувачів по відношенню до інших.

Зазвичай діти сприймають онлайн-діяльність як позитивне явище, а тому постійно проводять свій вільний час "занурившись" у різноманітні гаджети. Так починає виникати " цифрова залежність". Багато дітей не усвідомлюють масштабів небезпеки в Інтернеті і саме їх обізнаність є ключовим фактором, який вбереже від негативних наслідків.

Пропонуємо Вашій увазі декілька порад:

1.Не можна нікому, навіть найближчим друзям, розповідати свої паролі. Якщо ви вирішили записати їх, щоб не забути, залишайте листок вдома і не беріть його в школу, на роботу чи в інші місця, де можете загубити.

2.Для паролю краще вибрати невелике речення.  Простий пароль більше не є актуальним і надійним.

3.Не діліться всією інформацією про себе в мережі. Дані про національність, релігію, дату народження адресу навчання та проживання є конфіденційними і їх мають знати лише найближчі родичі.

4.Не переходьте на всі посилання, які вам надсилають незнайомці чи навіть друзі – їхні сторінки також могли постраждати від зловмисників.

5.Не скачуйте програми чи додатки із сумнівних ресурсів.

Не підключайтеся до всіх відкритих мереж Wi-fi. Спокусливо, проте небезпечно.

6.Робіть покупки лише з батьками  в перевірених Інтернет-магазинах. Так ви не потрапите на гачок інтернет-шахраїв.

7.Не повідомляйте імена, адреси, номери телефонів свої, членів своєї родини, колег тощо.

8.Додавайте "у друзі" тільки тих, кого дійсно знаєте: навіть якщо це друзі ваших друзів, але особисто ви не знайомі, краще зайвий раз перестрахуватися.

9. Не обговорюйте теми, які Вам неприємні або яких Ви соромитесь.

10. Не показуйте віртуальному другу перед Веб-камерою своє тіло або якісь його частини, не робіть те, що  не подобається.

11. Не відповідайте на питання, які стосуються  особистого життя або Вашого тіла.

12. Не розповідайте багато про своїх друзів, знайомих та родину, а особливо, не видавайте їхні таємниці.

13. Ніколи, за жодних умов не погоджуйтесь на приватну зустріч зі своїм інтернет -другом. Якщо ж Ви все таки погодились, то йдіть лише в присутності батьків чи інших дорослих родичів і тільки в людне місце (наприклад, до парку).

Все це і багато іншого виключає  поняття – безпечний інтернет. Повністю обмежити доступ в кіберпростір неможливо, та й не потрібно. Величезна кількість розвиваючої корисної інформації, літератури, музики і просто спілкування за інтересами, зв’язок з родичами і друзями – все це можна знайти в інтернеті. Достатньо знати правила поведінки, щоб забезпечити особисту безпеку  в інтернеті.

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь