A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Кілійська ДПІ ГУ ДПС в Одеській області інформує, що з 1 вересня розпочнеться добровільне декларування активів

Дата: 27.08.2021 14:18
Кількість переглядів: 3318

Фото без опису

З 1 вересня 2021 року для громадян передбачена можливість одноразового добровільного декларування доходів відповідно до Закону України від 15 червня 2021 року 1539 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціальногодобровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету»

Відповідно до Закону 1539 громадяни, які мають розміщені на території України та/або за ії межами активи, що належать їм на правах власності та з яких, відповідно до вимог законодавства та/або  міжнародних договорів, не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори, мають право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування відбуватиметься з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року. Саме протягом цього періоду громадяни зможуть подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію до Державної податкової служби України виключно в електронній формі.

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування доходів є правом, а не обовязком громадянина. Виключно за власним бажанням особа може задекларувати свої активи, які раніше не були оподатковані.

Із задекларованих  активів громадянин повинен буде сплатити збір, зокрема 5% щодо валютних цінностей на рахунках  у банках в Україні, а також інших активів, що знаходяться (зареєстровані) в Україні; 9% щодо валютних цінностей на рахунках в іноземних фінансових установах, а також з інших активів, що знаходяться за кордоном; 2,5 % щодо номінальної вартості державних облігацій України, придбаних декларантом у період з 1 вересня 2021 року до 31 серпня 2022 року.

Обєктами одноразового декларування можуть бути: валютні цінності, нерухоме майно, рухоме майно (транспортні засоби, предмети мистецтва та антикваріату, дорогоцінні метали, дорогоцінне каміння, ювелірні вироби тощо), частки (паї) у майні юридичних осіб, інші корпоративні права, майнові права на обєкти інтелектуальної власності, цінні папери та/або фінансові інструменти, визначені законом, права на отримання дивідендів, інші активи фізичної особи, у тому числі майно, банківські метали, що не розміщені  на рахунках.

Якщо громадянин сплатить усі необхідні збори, держава гарантуватиме йому звільнення від відповідальності за порушення податкового, валютного законодавства. Також гарантується нерозголошення державними органами та їх посадовими особами відомостей, що містяться в одноразових добровільних деклараціях, без відповідного рішення суду.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь