A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

ПЕРШИЙ ПРОФОРІЄНТАЦІЙНИЙ УРОК У НОВОМУ НАВЧАЛЬНОМУ РОЦІ

Дата: 09.09.2021 10:30
Кількість переглядів: 2055

Позаду літні канікули - учні сіли за шкільні парти. «Першою ластівкою», з якої стартувала спільна профорієнтаційна робота  фахівців Кілійської районної філії Одеського ОЦЗ і закладів загальної середньої освіти Кілійської ТГ, став захід на тему: «Обираємо професію разом», який   для учнів 10 класу Кілійського  ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 1-ліцея провела фахівець з профорієнтації Олена Скляренко.

Спочатку мова  йшла про значущість проблеми професійної самореалізації, бо вибір професії  є одним з найскладніших та найвідповідальніших виборів, що постають перед людиною на порозі дорослого життя.  А потім почалася колективна творчість, коли вирішувалися питання відмінності професій і спеціальностей та особистісних характеристик, яких потребують певні види робіт. Зацікавилися учні й питанням кваліфікаційних розрядів, коли отримали інформацію про можливість навчання за робітничими професіями в Одеському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. А ще школярі дійшли висновку, що люба  трудова діяльність пов’язана з комунікаційними процесами, тому вони ще мають час до закінчення школи для того, щоб навчитися ефективно спілкуватися. А ще розмірковували разом, хто такий ідеальний працівник.

Підводячи підсумки заходу, Олена Скляренко наголосила, що при  виборі професії дуже важливим є співвідношення психологічних  здібностей людини і відповідних характеристик професії. Саме тому  з метою проходження профдіагностичного тестування вона запросила школярів  відвідати  Кілійську районну  філію, де  в наявності є комп’ютеризований комплекс «Профконсультант»,   та розповіла про можливості тестування на онлайн-платформах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь