A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

6 жовтня в сесійній залі відбулося засідання робочої групи з легалізації виплати заробітної плати та зайнятості  населення на території Кілійської міської територіальної громади  змаїльського району Одеської області

Дата: 07.10.2021 15:08
Кількість переглядів: 1619

Фото без опису

Фото без опису

 

          6 жовтня в сесійній залі відбулося засідання робочої групи з легалізації виплати заробітної плати та зайнятості  населення на території Кілійської міської територіальної громади Ізмаїльського району Одеської області, яке провела перший заступник голови Кілійської міської ради Наталя Едуардівна Чапраз.

    Присутні обговорили нагальні питання стану проведення роботи з легалізації трудових правовідносин, своєчасної, повної сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення, а також виявлення порушень в сфері трудових відносин.

   Виступаючі: начальник Кілійського ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області - Іван Степанович Веліков, головний Державний інспектор відділу з питань праці та заробітної плати Головного управління Держпраці в Одеській області Олена Миколаївна Мялова, Начальник відділу планування доходів та економічного аналізу – Тетяна Миколаївна Гарасим, начальник Кілійського відділу обслуговування громадян Ізмаїльського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Одеської області - Наталія Миколаївна Козлова, провідний фахівець з питань зайнятості відділу взаємодії з роботодавцями Кілійської районної філії Одеського обласного центру зайнятості – Наталя Олегівна Кістол, – наголосили, що легалізація заробітної плати та зайнятості населення є загальною проблемою, яку слід вирішувати спільно. Адже нелегальна зарплата послаблює соціальний захист працівників, зменшує надходження до бюджету та державних соціальних фондів тощо. Її виплата без сплати встановлених податків i зборів є грубим порушенням Законів України, що підпадає під адміністративну та кримінальну відповідальність.

   Саме тому, одним із вагомих напрямків діяльності органів місцевого самоврядування є належний захист трудових прав працівників, легалізація трудових відносин та детінізація заробітної плати.

   У ході засідання його учасники внесли слушні пропозиції стосовно поліпшення даного напрямку роботи: залучити представника відділення поліції №1 Ізмаїльського районного відділення поліції ГУНП в Одеській області, активізувати роз’яснювальну роботу з населенням та роботодавцям, а в подальшому запрошувати їх на засідання робочої групи та інші.

   Підсумовуючи роботу засідання комісії, Наталя Едуардівна Чапраз зазначила, що праця - це основа життя і процвітання суспільства, а офіційне укладання трудових відносин, виплата належної заробітної плати - це норма соціальної захищеності кожного працівника, який і є творцем матеріальних благ родини, громади, держави в цілому.

   Отож, пріоритетним напрямком роботи даної комісії залишається вжиття системних, невідкладних заходів, у межах наданих повноважень, спрямованих на підвищення рівня заробітної плати та соціальної захищеності кожного члена громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь