Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

На території Кілійської міської територіальної громади Ізмаїльського району Одеської областей з 00 год. 00 хв. 18 жовтня 2021 року встановлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки.

Дата: 23.10.2021 08:12
Кількість переглядів: 1383

Фото без опису

Аби уникнути поширення гострої респіраторної  хвороби на  COVID-19 - варто дотримуватись заходів безпеки, а саме:

 

  • проводити наскрізне провітрювання приміщень та проведення вологих прибирань із використанням дезінфекційних засобів у приміщеннях;
  • у разі появи перших симптомів ГРВІ, високої температури – невідкладно зверніться до свого сімейного лікаря в телефонному режимі або викличте екстрену медичну допомогу;
  • виділити приміщення для тимчасової ізоляції осіб з ознаками гострого респіраторного захворювання (в разі виявлення такої особи, вжити заходів для ізоляції від здорових осіб та негайно повідомити про випадок відповідний заклад охорони здоров'я);
  • обмежити масові заходи в закритих приміщеннях;
  • забезпечити необхідні умови для дотримання працівниками правил
    особистої гігієни (рукомийники, мило, одноразові рушники, серветки тощо);
  • проводити регулярну обробку рук спиртовмісним засобом та/або мити їх з милом;
  • не вживайте сиру або без належної термічної обробки їжу тваринного
  • походження;
  • дотримуватися правил респіраторної гігієни (при кашлі та чханні прикривати рот і ніс серветкою або згином ліктя; відразу викидайте серветку в контейнер для сміття з кришкою і обробляйте руки спиртовмісним антисептиком або мийте їх водою з милом);
  • користуватися одноразовими масками при необхідності, проводити їх заміну, як тільки вони стануть вологими чи забрудняться.


Фото без опису

На початковій стадії коронавірус має такі ж симптоми, що і інші гострі вірусні захворювання. Визначити можуть тільки спеціальні тести.

Найпоширенішими симптомами є головний біль, кашель, лихоманка та утруднення дихання, в деяких випадках – діарея або кон’юнктивіт.

Новий штам коронавірусу може викликати тяжку форму пневмонії. В цьому його небезпека.

Важливо! Вчасне діагностування. Так як за симптоматикою коронавірус нічим не відрізняється від інших вірусних хвороб, то важливо відразу звернутись до лікаря.

 

Найбільш ефективним засобом профілактики коронавірусної хвороби є вакцинація!

Фото без опису

Нагадуємо, наразі триває вакцинація населення Кілійської міської територіальної громади Ізмаїльського району Одеської області від коронавірусної хвороби COVID-19.

На теперішній час в КНП «Кілійський центр первинної медико-санітарної допомоги» Кілійської міської ради для здійснення щеплень доступні наступні  вакцини: AstraZeneca, CoronaVac та Comirnaty (виробництва Pfizer).

Незалежно від вакцини, робити щеплення потрібно двічі.

На території  Кілійської міської територіальної громади Ізмаїльського району Одеської області розташовано два тимчасових пунктів щеплення для здійснення вакцинації:

-   на першому поверсі Кілійської амбулаторії загальної практики сімейної медицини КНП «Кілійський центр первинної медико-санітарної допомоги»  Кілійської міської ради за адресою: Одеська область, Ізмаїльський район, м. Кілія, вул. Перемоги, буд. 67;

- в Шевченківській амбулаторії загальної практики сімейної медицини КНП «Кілійський центр первинної медико-санітарної допомоги»  Кілійської міської ради за адресою: Одеська область, Ізмаїльський район,                                 с. Шевченкове, вул. Чернишевського, буд. 16.

Тимчасові пункти щеплення працюють  з понеділка по п’ятницю з 09:00 до 16:30, в суботу з 8:00 до 13:00.

Для того, щоб записатися у чергу на вакцинацію необхідно звернутись до свого сімейного лікаря, або зателефонувати до реєстратури КНП «Кілійський центр первинної медико-санітарної допомоги» Кілійської міської ради за тел.: 068 954-96-74), або заповнити форму за посиланням: https://forms.gle/VnBpvSripzyo6wyA6

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь