Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Дитячий будинок сімейного типу. Вимоги до батьків-вихователів

Дата: 12.11.2021 10:49
Кількість переглядів: 821

Фото без опису

Пріоритетними формами влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, є сімейні форми, одна з яких – дитячий будинок сімейного типу.

        Метою   створення   дитячого   будинку  сімейного  типу  є забезпечення належних умов  для  виховання  в  сімейному  оточенні дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

            Дитячий   будинок   сімейного  типу  -  окрема  сім'я,  що створюється  за  бажанням  подружжя  або  окремої  особи,  яка  не перебуває  у шлюбі,  які беруть на виховання та спільне проживання не менш  як  5  дітей-сиріт  і  дітей,  позбавлених  батьківського піклування. Загальна кількість дітей у дитячому будинку сімейного типу не повинна перевищувати 10 осіб, враховуючи рідних.

            Батьки-вихователі - особи, які беруть на виховання та спільне
проживання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

        На влаштування дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, в дитячий будинок сімейного типу потрібна згода дитини, якщо вона досягла такого віку та рівня розвитку, що може її висловити.

             До  дитячого  будинку  сімейного  типу  в  першу  чергу влаштовуються діти, які: 
  •  перебувають між собою в родинних стосунках, за винятком випадків,  коли  за медичними показаннями або з інших причин їх не можна виховувати разом;
  • перебувають на первинному обліку дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, на відповідній адміністративно-територіальній одиниці.
  • перемістилися з тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській  областях,  Автономній Республіці Крим і м. Севастополі або  району  проведення  антитерористичної  операції  і заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної  агресії  Російської  Федерації у Донецькій та Луганській областях.

            Вихованці   проживають   і  виховуються  у  дитячому  будинку сімейного типу  до  досягнення  18-річного віку. Після досягнення 18-річного віку такі особи у разі продовження навчання в закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої  та  вищої  освіти  можуть  за  їх  вибором  продовжити проживати  і  виховуватися у цьому дитячому будинку сімейного типу до закінчення відповідних закладів освіти.

            На  підставі  рішення  про  створення   дитячого   будинку сімейного типу між батьками-вихователями та органом,  який прийняв рішення про його створення, укладається договір.

            Батькам-вихователям  дитячого  будинку  сімейного  типу виплачується   грошове   забезпечення   у  порядку,  встановленому Кабінетом Міністрів України.

            За більш детальною інформацією Ви можете звернутись до Служби у справах дітей Кілійської міської ради за адресою: місто Кілія, вулиця  Миру, 57 (каб. 102, 104).

Графік роботи:

понеділок - четвер: з 8:00-17:00;

                пятниця: з 8:00-16:00;

       обідня перерва: 12:00-12:45.

Стаття підготовлена Службою у справах дітей Кілійської міської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь