A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Увага! Діти на дорозі

Дата: 09.12.2021 09:52
Кількість переглядів: 883

Після тривалого періоду дистанційної форми навчання діти починають повертатись за шкільні парти, а це означає, що серед пішоходів побільшало дітей. Більш того, із настанням холодів і погіршенням погодних умов, погіршилась видимість на дорозі.

Батьки відповідають за безпеку дітей, але не можуть бути поруч з ними абсолютно весь час. У школі це завдання лягає на плечі вчителів. Але хто несе відповідальність за безпеку дитини на дорогах? Кожна дитина повинна знати правила дорожнього руху і безпеки.

Коли справа стосується безпеки дітей, батьки не повинні йти на компроміс. Необхідно навчити дошкільнят ПДР, як тільки вони стануть достатньо дорослими, щоб почути вас. Переконайтеся, що вони розуміють, про що саме ви говорите.

Хоча дітям важливо знати основи безпечного поводження на дорозі, не слід надавати їм більше інформації, ніж вони можуть засвоїти. Ось кілька основних правил для дошкільнят, з яких можна почати:

  • Знай свій колір - допоможіть дитині дізнатися про світлофори та основні дорожні знаки, а також про те, на що вони вказують.
  • Зупинись. Подивись. Переходь - малюки зазвичай неуважні, тому привчайте їх завжди зупинятися біля проїжджої частини. Доведіть до автоматизму звичку оглядати дорогу в усіх напрямах, перш ніж переходити. Дорослі повинні завжди супроводжувати дітей у віці до шести років і тримати їх за руку, переходячи вулицю.
  • Будь уважним — слухай - поясніть дітям, що вони не завжди можуть побачити автомобіль, адже він може бути за поворотом. Тому вони повинні прислухатися та бути уважними, щоб завчасно зреагувати на наближення транспортного засобу.
  • Не бігай через дорогу - поясніть дитині, що бігати на проїжджій частині неприпустимо, і, залежно від її віку, розкажіть про можливі наслідки порушення цього правила.
  • Завжди ходи по тротуарах - навчіть своїх дітей рухатися лише по тротуарах, тримаючись правого боку, щоб не заважати зустрічним пішоходам. Будьте прикладом для них.

Особливе занепокоєння викликає шлях школярів додому, адже темніє зараз рано, а в темному одязі пішохід практично непомітний водієві.

Захистити себе від можливих наїздів у темний час можна, якщо носити світлоповертальні елементи на одязі, шапках, сумках, рюкзаках. Зараз є багато різних наліпок, брелоків, які можна прикріплювати до одягу, часто виготовляють підвісні світловідбивачі для носіння дітьми у вигляді різноманітних звірів, іграшок, машинок, казкових героїв. Вони легко кріпляться на одяг дитини. Такі світловідбивні елементи сприймаються дитиною як грайливий аксесуар і якісно виконують свою основну функцію.

Знання та дотримання правил дорожнього руху для дітей так само важливі, як і оволодіння грамотою. Рухливі ігри для дітей допоможуть дошкільнятам і молодшим школярам засвоїти необхідні знання в цікавій формі. Дитячі ігри на дорожню тематику стануть у пригоді батькам, вихователям і вчителям, щоб пояснити дорожні правила, а також розвинути у юних пішоходів уважність і спостережливість.

Бережіть дітей, оскільки діти — найбільш вразливі учасники дорожнього руху.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь