A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

«РЕНЕСАНС.ТЕХНОЛОГІЇ. МАЙБУТНЄ»: НА ГЕНАСАМБЛЕЇ BIE У ПАРИЖІ ПРОЙШЛА ПРЕЗЕНТАЦІЯ УКРАЇНИ ЯК КРАЇНИ-КАНДИДАТА НА ПРАВО ПРОВЕДЕННЯ ЕХРО 2030 В ОДЕСІ

Дата: 17.12.2021 08:22
Кількість переглядів: 953

На 169-ій Генеральній асамблеї Міжнародного Бюро Виставок у Парижі відбулася презентація країн-кандидатів на право проведення наймасштабнішої виставки планети Expo 2030. Захід проходив у форматі лайв стріму, де були присутні дипломати зі 170 країн світу.

Кожна країна-кандидат мала по 20 хвилин на презентацію і повинна була розкрити заявлену тему виставки та розказати, чому саме вона має право приймати Expo 2030. За право проведення Всесвітньої виставки Україна (Одеса) змагається з Італією (Рим), Південною Кореєю (Пусан), Саудівською Аравією (Ер-Ріяд) та Росією (Москва). 

Україну, а саме Одесу, представлятимуть Юлія Свириденко, Перша віцепрем’єр-міністерка — Міністерка економіки України, Михайло Федоров, Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України та Каріна Кардаш,16-річна студентка Одеського театрально-художнього училища. Каріна – рекордсменка України, учасниця 769 благодійних, конкурсно-фестивальних та концертних заходів у різних країнах світу; музикантка, співачка, танцюристка, поліглотеса.

Заявлена тема Ехро 2030 в Одесі – «Ренессанс.Технології. Майбутнє». Презентацію української заявки розпочинала Юлія Свириденко, яка у своїй промові розкривала підтему «Ренесанс». В цьому блоці вона розмірковувала про місце технологій у нашому житті через 8 років. І, спираючись на прогнози одного з найвідоміших футурологів сучасності і консультанта української команди з підготовки презентації Герда Леонгарда, зауважила, що вони кардинально змінять світ.    

«Головне питання в тому, як технології допоможуть нам стати більш людяними, а не замінять людство. Чим більше технології інтегруються в наше життя, тим краще ми повинні захищати те, що робить нас людьми. Сьогодні технології – це нова релігія на яку буквально моляться. Але суть нового Відродження полягає у тому, щоб відійти від служіння технологіям і зосередитися на розкритті людського потенціалу, де технології – інструмент. Штучний інтелект може відповідати за логіку, дані та інформацію. Тоді як люди відповідальні за мудрість, розуміння та мислення», – сказала Свириденко. 

Підтему «Технології» розкривав Михайло Федоров. У своїй частині презентації він розказав, чому саме Україна – цифрова держава і зосередився на перевагах порталу «Дія».

«Наша місія – створити найзручнішу у сфері державних послуг країну. Менше двох років тому ми створили портал «Дія» — місце зв’язку між українцями та Урядом, де можна отримати всі послуги онлайн. Ми стали першою країною у світі, яка легалізувала цифровий паспорт. Ми запускаємо найзручніші інструменти для прямої електронної демократії – петиції та опитування. У нас найшвидша реєстрація бізнесу у світі. Українці можуть почати будувати будинок, зареєструвати немовля та отримати пенсію, лише заповнивши онлайн-форму. Також ми впровадили інноваційний цифровий біометричний підпис у «Дії», — технологія працює за допомогою нейромережі», — підкреслив Федоров.

Також він додав, що в Україні реалізується програма «Велике будівництво» результатами якої вже є понад шість тисяч кілометрів якісних доріг європейського рівня, 258 мостів, сотні нових шкіл, лікарень, спортивних майданчиків тощо. І це — безпрецедентні інвестиції в інфраструктуру.

Підтему «Майбутнє» розкривала Каріна Кардаш. У свої 16 вона виступала публічно понад 700 разів, але, за словами Каріни, ця промова для неї важливіша за все, що вона робила, адже дівчина представляє світові своє місто.

«В Одесі зустрілися національності з чотирьох континентів. Різноманітність народилася і живе тут. Ще в 19 столітті у школах мирно навчалися українці, греки, євреї, вірмени, росіяни, німці, французи, італійці та діти інших національностей. Церкви різних конфесій гармонійно існують і сьогодні. Ми поважаємо всіх і століттями живемо в злагоді. Ми вміємо будувати дружні стосунки з усім світом. Різноманітність — це ключ до майбутнього. Різноманітність — це Одеса. Я просто хочу, щоб ви знали — ми не можемо дочекатися, коли ви приїдете», – такими словами Каріна Кардаш закінчила презентацію нашої країни.

Також під час презентації Україна показали два промо ролики, один з яких демонструє Одесу, як інтелектуальний та культурний центр для людей різних національностей та поглядів, місто з багатою історією та величезним потенціалом.

Презентації всіх країн можна подивитися за посиланням: https://www.bie-paris.org/site/en/live-streaming

Країну-переможця обиратимуть влітку 2023 року шляхом таємного голосування держав, які мають членство (169 країн). Одна країна — один голос.

На разі Ехро проходить в Дубаї, де Україна вперше збудувала власний павільйон. Всесвітня виставка для країни-організатора – це стрімке економічне зростання, зміцнення міжнародних зв’язків на найвищому рівні, розвиток торговельно-економічних відносин, розвиток інфраструктури, створення нових робочих місць, збільшення туристичного потоку, значні інвестиції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь