A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

БУДІВНИЦТВО ТА РЕМОНТ ДОРІГ НА ОДЕЩИНІ В ПРІОРИТЕТІ РЕГІОНАЛЬНОЇ ВЛАДИ

Дата: 09.02.2022 10:44
Кількість переглядів: 555

Перспективи розвитку автодорожньої інфраструктури регіону обговорили на апаратній нараді Одеської облдержадміністрації, яку сьогодні провів голова ОДА Сергій Гриневецький.

Про хід планування ремонтно-будівельних та проєктних робіт на дорогах державного значення області у 2022 році доповів начальник Служби автомобільних доріг в Одеській області Дмитро Рибалка.

«Для формування переліку об’єктів, на яких заплановано виконання будівельно-монтажних і проєктних робіт у 2022-му році за поданням Служби автомобільних доріг в Одеській області Державним агентством автомобільних доріг України розглядаються пропозиції на загальну суму 8,4 млрд грн. На даний час в рамках виконання бюджетної Програми «Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування» затверджено фінансування загальним обсягом майже 1,897 млрд грн, що передбачає будівництво, реконструкцію, капітальний, поточний середній та поточний дрібний ремонт, а також експлуатаційне утримання об’єктів автодорожнього господарства, із введенням в експлуатацію 35,7 км автодоріг» – повідомив Дмитро Рибалка.

Начальник САД зазначив, що починаючи із 2020-го року, Службою автомобільних доріг в Одеській області розроблено 99 проєктів для 1064 км автодоріг, з яких 36 проєктів вже реалізовано. Об’єкти виконання робіт повністю забезпечено відповідною проєктно-кошторисною документацією. Впродовж 2021-го року загальний розмір фінансування у зазначеній сфері склав понад 3,43 млрд грн, при цьому ремонтами було завершено 132,4 км автодоріг.

«На разі актуальними є 46 договорів, що було укладено із дорожньо-будівельними підприємствами для ремонту 241 км автомобільних доріг. Варто  відзначити, що за період 2016 – 2021 рр. відремонтовано 770 км автомобільних доріг загального користування державного значення. Цього року ми плануємо повністю виконати та завершити ремонти 156 км автодоріг області», – сказав Дмитро Рибалка.

Як повідомив під час свого виступу на апаратній нараді в Одеській ОДА начальник Служби автомобільних доріг в Одеській області, серед пріоритетних проєктів, реалізацію яких заплановано на 2022 рік –  будівництво, реконструкція та капітальний ремонт автомобільної дороги М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ з будівництвом транспортної розв’язки у 2-х рівнях у місці перетину із автодорогою М-28 Одеса – Южний – /М-14; протяжність ділянки у межах Одеської області – 43,1 км.

«Триває будівництво дороги до Одеського морського порту загальною протяжністю в 5,3 км, включаючи будівництво 546 метрів естакади. Буде збудована стоянка для 300 великовантажних автомобілів, контрольно-пропускний пункт для в’їзду та виїзду з порту та вузлів автоматичного зважування в русі. Продовжуються роботи з будівництва мосту через Сухий Лиман на автомобільній дорозі М-27 Одеса – Чорноморськ» – поінформував учасників апаратної наради Дмитро Рибалка.

Серед планів на 2022 рік завершення ремонту автомобільної дороги Р-33 Вінниця – Турбів – Гайсин – Балта – Велико-Михайлівка – /М-16/. Протяжність ділянки у межах Одеської області – 156,8 км.

«Триватиме і капітальнийремонтавтомобільної дороги М-05Київ – Одеса. Протяжність ділянки у межах Одеської області – 229,7 км. Також заплановано завершення будівництва та влаштування дворівневих транспортних розв’язок та віднесених лівосторонніх розворотів. Окрім цього очікуємо завершення будівельних робіт у місці примикання 2-рівневої транспортної розв’язки до автомобільної дороги Т-16-18 /Р-33/ – Роздільна – Єреміївка – /М-05/» – розповів начальник Служби автомобільних доріг в Одеській області.

Одним з нових проєктів в дорожно-будівельній сфері, за словами Дмитра Рибалки, стане влаштування велосипедних доріжок на автомобільних дорогах загального користування державного значення (мале та велике «вело кола» загальною протяжністю 458 км). Окремо, за його словами, на відповідних ділянках автомобільних доріг заплановано і завершення робіт з облаштування, метрології, сертифікації восьми вузлів автоматичного габаритно-вагового контролю в русі та облаштування біля 20 систем автоматичного моніторингу інтенсивності дорожнього руху.

«З метою оперативного реагування і контролю за роботою, особливо у періоди погіршення погодних умов, у складі диспетчерського пункту Служби автомобільних доріг в Одеській області діє аналітично-моніторинговий центр, який, окрім оперативного зв’язку, забезпечує постійний, прямий, цілодобовий доступ до такої важливої інформації як прогноз погоди; фактичні погодні умови і стан проїзду, згідно з даними метеостанцій і відеокамер; місця перебування і роботи основної техніки, згідно з даними GPS-трекерів; кількість залученої техніки» – додав Дмитро Рибалка.

Нагадаймо, що у 2021 році, в рамках Програми Президента «Велике Будівництво» в Одеській області збудовано та відремонтовано 186 км державних доріг та 70 км місцевих доріг.

«Питання ремонту доріг, для Одеської обласної державної адміністрації – це не тільки розвиток інфраструктури, а й внутрішні інвестиції та стимул для регіональної економіки, можливість покращення стандартів життя та безпечність дорожнього руху» – зазначає голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь