A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Рішення Кілійської міської ради від 22.04.2020р.№1304-VII/O-37 «Про звернення депутатів Кілійської міської ради Одеської області до Кабінету Міністрів України щодо відшкодування кредиторської заборгованості із заробітної плати та пільгової пенсії пра

Дата: 18.02.2022 12:53
Кількість переглядів: 238

УКРАЇНА

КІЛІЙСЬКА МІСЬКА РАДА

Р І Ш Е Н Н Я

22 квітня 2020 року                              м. Кілія                             № 1304-VII/O-37

Про звернення депутатів Кілійської міської ради Одеської області до Кабінету

Міністрів України щодо відшкодування кредиторської заборгованості із заробітної плати та пільгової пенсії працівникам Комунального  некомерційного підприємства

«Кілійська багатопрофільна лікарня» Кілійської міської ради

 

         Відповідно до статті 25, статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  рішення Кілійської міської ради від 23 грудня 2019 року №1011-VІІ/О-31 «Про прийняття Комунального некомерційного підприємства «Кілійська багатопрофільна лікарня» Кілійської районної ради із спільної власності територіальних громад сіл та міст Кілійського району до комунальної власності Кілійської міської об`єднаної територіальної громади, в особі Кілійської міської ради», враховуючи лист Комунального некомерційного підприємства «Кілійська багатопрофільна лікарня» Кілійської міської ради від 16.04.2020 року № 444 щодо вирішення питання про виділення додаткових коштів для погашення заборгованості із заробітної плати та виплату пільгової пенсії медичним працівникам, з метою недопущення заборгованості із заробітної плати та пільгової пенсії медичним працівника, враховуючи  висновки та рекомендації постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку міста, бюджету і фінансів, встановлення місцевих податків і зборів, інвестицій та зовнішньоекономічної діяльності від 22.04.2020 року № 36.1.6, міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1.  Підтримати звернення депутатів Кілійської міської ради Одеської області до Кабінету Міністрів України щодо відшкодування кредиторської заборгованості із заробітної плати та пільгової пенсії працівникам Комунального  некомерційного підприємства «Кілійська багатопрофільна лікарня» Кілійської міської ради (додається).

2. Секретарю Кілійської міської ради (Бойченко Т.І.) направити дане рішення Кілійської міської ради до Кабінету Міністрів України для прийняття відповідних рішень.

3.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію Кілійської міської ради з питань депутатської діяльності та етики, Регламенту міської ради, законності, правопорядку, організації та діяльності закладів і об’єктів гуманітарної сфери, соціального захисту населення.

 

Міський голова                                                                     П. Бойченко

Додаток до рішення

Кілійської міської ради

від 22.04. 2020 року

                                                                                 № 1304-VII/O-37

 

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Кілійської міської ради Одеської області

до Кабінету Міністрів України щодо відшкодування кредиторської заборгованості із заробітної плати та пільгової пенсії працівникам Комунального  некомерційного підприємства

«Кілійська багатопрофільна лікарня» Кілійської міської ради

 

Ми, депутати Кілійської міської ради Одеської області, стурбовані ситуацією в зв’язку з поширенням  С оvid-19 та стосовно забезпеченості місцевого бюджету Кілійської міської об’єднаної територіальної громади видатками на оплату праці працівникам бюджетної сфери, особливо закладів охорони здоров’я, які фінансуються за рахунок коштів медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

Незабезпеченість бюджетними призначеннями на оплату праці працівникам закладів охорони здоров'я призвела до виникнення кредиторської заборгованості із виплати заробітної плати та неоднозначної суспільно-політичної ситуації.

Так, відповідно до листа Комунального некомерційного підприємства «Кілійська багатопрофільна лікарня» Кілійської міської ради від 16.04.2020 року № 444, станом на 01.04.2020 року, існує заборгованість із заробітної плати  за березень 2020 року в сумі 451,5 тис.грн. Укладений договір з НСЗУ у сумі 22,2 млн. грн. завідомо призводить до незабезпеченості бюджету лікарні у розмірі 5,0 млн.грн. В такій ситуації накопичення  кредиторської заборгованості по заробітній платі буде зростати щомісячно.

Крім цього, існує потреба у фінансуванні видатків на виплату пільгової пенсії медичним працівника до кінця року в сумі 166,7 тис.грн. Дані витрати в договорі з НСЗУ відсутні, тому, що не входять до вартості з переліку ні до однієї медичної послуги.

Зважаючи на наведене, з метою недопущення соціальної напруги серед медичних працівників та мешканців Кілійської міської об’єднаної територіальної громади, та забезпечення виплати заробітної плати працівникам Комунального некомерційного підприємства «Кілійська багатопрофільна лікарня» Кілійської міської ради в повному обсязі, вимагаємо забезпечити своєчасне виділення коштів для виплати заробітної плати та пільгової пенсії в сумі 618,2 тис.грн.

Просимо переглянути та збільшити обсяг медичної субвенції на 2020 рік для роботи і розвитку галузі, збільшення заробітної плати медичним працівникам та забезпечення проведення реформи.

 Депутати Кілійської міської ради Одеської області

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь