A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Рішення Кілійської міської ради від 25.06.2020р.№1356-VII/O-40 «Про звернення депутатів Кілійської міської ради Одеської області до Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства інфраструктури України, Одеської обласної ради та Одеськ

Дата: 18.02.2022 13:02
Кількість переглядів: 205

УКРАЇНА

КІЛІЙСЬКА МІСЬКА РАДА

 

Р І Ш Е Н Н Я

25 червня 2020 року                                 м. Кілія                            № 1356-VII/О-40

Про звернення депутатів Кілійської міської ради Одеської області до  Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства інфраструктури України, Одеської обласної ради та Одеської обласної державної адміністрації стосовно необхідності капітального ремонту дороги Т-1607 «Ізмаїл - Кілія - Вилкове»

Керуючись ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи необхідність забезпечення стабільного соціально-економічного розвитку Придунайського регіону та конкурентоспроможної регіональної економіки  і створення належних умов життєдіяльності мешканців населених пунктів Кілійської міської об’єднаної територіальної громади та ініціативу Кілійського міського голови Бойченка П.І., враховуючи висновки та рекомендації постійних комісій міської ради з питань соціально-економічного розвитку міста, бюджету і фінансів, встановлення місцевих податків і зборів, інвестицій та зовнішньоекономічної діяльності від 24.06.2020 року  № 42.1.1, з питань житлово-комунального господарства, будівництва, підприємництва, транспорту, торгівлі, зв’язку та благоустрою від 24.06.2020 року № 31.1.1 Кілійська міська рада

ВИРІШИЛА:

  1. Підтримати ініціативу Кілійського міського голови щодо звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства інфраструктури України, Одеської обласної ради та Одеської обласної державної адміністрації стосовно необхідності капітального ремонту дороги Т-1607 «Ізмаїл - Кілія -Вилкове» (додається).

2. Звернутися до Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства інфраструктури України, Одеської обласної ради та Одеської обласної державної адміністрації стосовно виділення коштів  на капітальний ремонт дороги Т-1607 «Ізмаїл - Кілія - Вилкове».

3. Направити дане рішення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства інфраструктури України, Одеської обласної ради та Одеської обласної державної адміністрації.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань депутатської діяльності та етики, Регламенту міської ради, законності,

правопорядку, організації та діяльності закладів і об’єктів гуманітарної сфери, соціального захисту населення.                                                        

Міський голова                                                                                                                          П.Бойченко

Додаток до рішення

                                                                                        Кілійської міської ради

                                                                               від 25.06.2020 року

1356-VII/О-40

 

 

Звернення депутатів

Кілійської міської ради Одеської області

до Президента України, Кабінету Міністрів України,

Міністерства Інфраструктури України,

Одеської обласної ради та Одеської обласної державної адміністрації

стосовно необхідності капітального ремонту дороги

Т-1607 «Ізмаїл - Кілія - Вилкове»

 

  Кілійська міська об’єднана територіальна громада звертається до Вас із проханням посприяти у вирішенні одного з найважливіших питань для мешканців Кілійської ОТГ – забезпечення стабільного соціально-економічного розвитку нашої громади та створення належних умов життєдіяльності мешканців населених пунктів Кілійської ОТГ шляхом  створення належних умов дорожньої інфраструктури, а саме: ремонту дороги Т-1607 «Ізмаїл - Кілія - Вилкове» територіального значення, яка на сьогодні знаходяться на балансі Служби автомобільних доріг в Одеській області.

  Ця дорога знаходяться у вкрай незадовільному стані. По цій дорозі не те, що їздити, ходити страшно. А заручниками ситуації є жителі села Ліски, бо це єдина артерія, по якій вони можуть дістатися до обласного чи районного центрів, а також водії, які нищать свої транспортні засоби.

  Сьогодні рух автомобільного транспорту, особливо вантажного, дуже інтенсивний, дорожнє покриття має суттєві дефекти, що проявляються в колійності, вибоїнах, просіданнях, тріщинах та руйнуванні краю проїжджої частини. Це вже не просто вибоїни на дорозі – це ями фактично без дороги. Незадовільний стан автодороги ускладнює доступ мешканців села Ліски для отримання медичних, освітніх та інших послуг. Слід зазначити, що внаслідок загрози людському  життю та здоров’ю, збільшення кількості дорожньо-транспортних пригод перевізники автобусного сполучення відмовляються здійснювати свої рейси.

  Тривогу викликає й те, що за цієї ж причини стає неможливим своєчасне надання невідкладної медичної допомоги населенню, створюється реальна загроза для життя громадян. З цього приводу є дуже багато скарг та нарікань від мешканців села Ліски, постійно зростає соціальне невдоволення населення. Мешканці даного села не мають можливості вчасно доїжджати до місця праці, навчання та інших життєво важливих місць регіону.

  Звертаємо Вашу увагу на те, що дана дорога проходить вздовж державного кордону вздовж річки Дунай і використовується для організації охорони державного кордону з Румунією. 

Постійна відсутність коштів, недофінансування, а відтак – руйнація дорожнього покриття утворює замкнене коло. Надмірно пошкоджені дороги є серйозною причиною для зменшення інвестиційної привабливості територіальної громади, значною перешкодою підприємництва, що в свою чергу призводить допогіршення соціально-економічного становища краю. Тому, зважаючи на вищезазначене та з метою запобігання ще більш надзвичайної та небезпечної ситуації в цьому напрямку, головним завданням органів державної влади є не лише відновлення ділянок зруйнованого автодорожнього покриття, а й збереження існуючої та відремонтованої мережі автомобільних доріг.

За кошти місцевого бюджету в сумі 1413,0  тис. грн. у 2018-2019 році виготовлено проект ремонту автодороги Т-1607 на ділянці Кілія - Ліски, який пройшов експертизу та готовий до реалізації.

Проте, коштів місцевого бюджету недостатньо для проведення ремонту вищезазначеної дороги. Саме такий фактор як відсутність належного фінансування ремонту автошляху викликає обурення мешканців територіальної громади.

Враховуючи соціальну значимість порушеного питання, просимо Вас включити в план фінансування на 2020 рік та виділити необхідні кошти на проведення робіт по капітальному ремонту дорожнього покриття автодороги Т-16-07 «Ізмаїл - Кілія - Вилкове» на ділянці від м. Кілія до села Ліски.

 

 

З повагою,

 

Депутати Кілійської міської ради Одеської області

 Прийнято на 40 черговій сесії Кілійської                                                                                  

                                         міської ради Одеської області VII/O скликання

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь