A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Рішення Кілійської міської ради від 31.07.2020р.№1406-VII/O-41 «Про звернення депутатів Кілійської міської ради Одеської області до народних депутатів України Рабіновича В.З., Скорика М.Л., першого заступника голови Одеської обласної ради, депутата

Дата: 18.02.2022 13:05
Кількість переглядів: 286

УКРАЇНА

КІЛІЙСЬКА МІСЬКА РАДА

 

Р І Ш Е Н Н Я

31 липня 2020 року                        м. Кілія                            № 1406-VII/O-41

 

Про звернення депутатів Кілійської міської ради

Одеської області  до народних депутатів України

Рабіновича  В.З., Скорика М.Л., першого заступника

голови Одеської обласної ради, депутата  Одеської

обласної ради Шкарівського В.М.  щодо проведення

капiтального ремонту дорожнього покриття по

вул. Українська  в м. Кiлiя Одеської  областi

(від будинку № 35 до вул. Дмитрівська)

 

Керуючись ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», беручи до уваги чисельні звернення мешканців міста Кілія щодо необхідності проведення капітального ремонту частини вулиці Українська та ініціативу Кілійського міського голови Бойченка П.І., враховуючи висновки та рекомендації постійних комісій міської ради з питань соціально-економічного розвитку міста, бюджету та фінансів, встановлення місцевих податків та зборів, інвестицій та зовнішньоекономічної діяльності від 29.07.2020 р. №43.1.2., з питань житлово-комунального господарства, будівництва, підприємництва, транспорту, торгівлі, зв’язку та благоустрою від 28.07.2020 року № 32.1.6., Кілійська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Підтримати ініціативу Кілійського міського голови щодо звернення до народних депутатів України Рабіновича В.З., Скорика М.Л., першого заступника голови Одеської обласної ради, депутата Одеської обласної ради Шкарівського В.М. щодо проведення капiтального ремонту дорожнього покриття по вул. Українська  в м. Кiлiя Одеської  областi (від будинку № 35 до вул. Дмитрівська) (додається).

 

2. Звернутися до народних депутатів України Рабіновича В.З.,                    Скорика М.Л., першого заступника голови Одеської обласної ради, депутата Одеської обласної ради Шкарівського В.М. щодо проведення капiтального ремонту дорожнього покриття по вул. Українська  в м. Кiлiя Одеської областi (від будинку № 35 до вул. Дмитрівська).

3. Направити дане рішення до народних депутатів України Рабіновича В.З., Скорика М.Л., першого заступника голови Одеської обласної ради, депутата Одеської обласної ради Шкарівського В.М. 

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань житлово-комунального господарства, будівництва, підприємництва, транспорту, торгівлі, зв’язку та благоустрою.

 

Міський голова                                                                                       П.Бойченко

Додаток до рішення

Кілійської міської ради

від 31 липня 2020р.

№1406-VII/O-41

Звернення депутатів

Кілійської міської ради Одеської області до народних депутатів України Рабіновича В.З., Скорика М.Л., першого заступника голови Одеської обласної ради, депутата Одеської обласної ради

Шкарівського В.М.  щодо проведення капiтального ремонту дорожнього  покриття по вул. Українська  в м. Кiлiя Одеської областi

(від будинку № 35 до вул. Дмитрівська)

 

    Ми, депутати Кілійської міської ради Одеської області, звертаємось до Вас із проханням посприяти у вирішенні одного з найважливіших питань для мешканців м.Кілія Одеської області – створення належних умов життєдіяльності мешканців міста,  а саме: ремонт дорожнього  покриття по вул. Українська  в м. Кiлiя Одеської областi (від будинку № 35 до вул. Дмитрівська).

 

Вулиця Українська є найдовшою вулицею м.Кілія, де проживає третина населення міста, працездатна частина якої в більшості своїй працює в центрі міста. На вулиці Українська також розташовано школу-дитячий садок, до якої важко добиратись малюкам по розбитій дорозі, особливо в осінньо-зимовий період, коли вода повністю заповнює ями.

 

Незадовільний стан дороги ускладнює доступ мешканців північної частини міста до центру міста для отримання медичних, освітніх, соціальних та інших послуг. Рух автотранспортом такими дорогами призводить до збільшення дорожньо-транспортних пригод, створюється реальна загроза для життя дітей, молоді, пенсіонерів та інвалідів, які проживають на цій вулиці.  

 

Для більшості населення цієї частини міста саме автобус є єдиним джерелом сполучення з центром міста. Але через відсутність нормального дорожнього покриття автобуси  часто виходять з ладу, витрачають більшу кількість пального, через що перевізники погрожують закриттям даного автобусного маршруту. Цей факт ще більше загострить соціальну напругу  та створить колапс.

 

Тривогу викликає ще й те, що за цієї ж причини стає неможливим своєчасне надання невідкладної медичної допомоги населенню, створюється реальна загроза для життя громадян. З цього приводу є дуже багато скарг та нарікань від мешканців даного мікрорайону, постійно зростає соціальне невдоволення населення.

 

Кілійська міська рада в свою чергу не стоїть осторонь соціальних проблем міста. З свого боку міська рада в 2019 році за рахунок місцевого бюджету виготовила проект на проведення капітального ремонту дорожнього покриття вул. Украiнська на дiлянцi загальною протяжнiстю 1000,0 м вiд булинку 35 до вул. Дмитрiвська у м. Кiлiя Одеської областi, яке визначене непридатним до подальшоi експлуатацii, з влаштуванням нового асфальтобетонного покриття.

 

Дiлянка вулицi Української, на якiй необхідно виконати капiтальний ремонт дорожнього покриття, знаходиться у пiвнiчнiй частинi міста Кiлiя Одеськоi областi. Вулиця Українська вiдноситься до мiськоi житлової вулицi. Iснуюча проїзна частина вулицi шириною 5,0 м з асфальтобетонним покриттям, тротуари вiдсутнi, з обох бокiв наявнi щебеневi укрiпленi узбiччя шириною по 1,0 м.

 

Дорожне покриття даної вулиці знаходиться в експлуатацii з 80-х poків минулого столiття без проведення капiтального ремонту. На дiлянцi капiтального ремонту проїзної частини вул. Українська довжиною 1000,0 м встановлена значна вiдсутнiсть твердого покриття, наявнiсть ям, заповнених смiттям, вибоїн, просiдання. Знос асфальтобетонного покриття складає 50-70%. Стан узбiч з обох бокiв проїзної частини задовільний, але має мiсце нанесення грунту, будiвельного смiття i рослинного шару товщиною 10-12 см.

 

За результатами обстеження Кілійською міською радою прийняте рiшення щодо виконання  капiтального ремонту вказаної дiлянки вулицi, з влаштуванням нового асфальтобетонного покриття проїзної частини, розчищенням i плануванням узбiч, а також забезпечення заходiв щодо створення умов для безперешкодного доступу осiб з iнвалiднiстю та iнших маломобiльних груп населення.

 

Загальна кошторисна вapтість будівництва дорожнього покриття у поточних цiнах станом на 05.03.2019р.  складає 5344,230 тис.грн., у тому числi: будельнi роботи 4297,659 тис.грн.; iншi витрати - 1046,571 тис.гривень.

Ця сума є не підйомною для бюджету Кілійської міської об’єднаної територіальної громади.

        

З метою уникнення соціальної напруги в місті, забезпечення безпеки учасників дорожнього руху, упередження виникнення дорожньо-транспортних пригод, надання невідкладної медичної допомоги населенню - питання проведення ремонту вказаної ділянки дороги по вул.Українська потребує невідкладного вирішення.

 

   Враховуючи Ваш великий авторитет, суттєві можливості в розбудові нашої держави, дієву депутатську фракцію "Опозиційний Блок" в Одеській обласній раді, а також соціальну значимість порушеного питання, просимо Вас посприяти  у виділенні з обласного бюджету коштів в сумі 5344,230 тис.грн на проведення капiтального ремонту дорожнього  покриття по вул. Українська  в м. Кiлiя Одеської областi (від будинку № 35 до вул. Дмитрівська).

  

Щиро сподіваємось лише на Вашу підтримку та допомогу, адже від неї залежить благополуччя мешканців Кілійської міської об’єднаної територіальної громади!

 

З повагою,

 

Депутати Кілійської міської ради Одеської області

                                        

   Прийнято на 41 черговій сесії Кілійської                                                                                

                                                 міської ради Одеської області VII/O скликання

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь