A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Служба у справах дітей Кілійської міської ради інформує

Дата: 09.03.2022 09:35
Кількість переглядів: 484

Коли ми чуємо щось про бездоглядних дітей, то одразу представляємо собі жебракуючу дитину. Та чи так це насправді?

Бездоглядність дітей є однією з найгостріших проблем сьогодення і це стосується не тільки соціально незахищених верств населення чи так званих неблагополучних сімей, в якій мають місце алкоголізм, наркоманія та інші аморальні прояви життя. Родина в якій батько і мати працюють з ранку до вечора, якщо вони не знають чим займається дитина у вільний час, також не завжди є благополучною.

Бездоглядні діти – це такі діти, які не забезпечені сприятливими умовами для фізичного, духовного та інтелектуального розвитку (матеріальне благополуччя сім’ї, належне виховання, догляд і дбайливе ставлення до дитини, здорова матеріальна атмосфера тощо). Відповідно, дитяча бездоглядністьце послаблення чи відсутність нагляду за поведінкою, розвитком, самопочуттям дитини з боку батьків чи осіб, що їх замінюють. Такі діти можуть проявляти девіантну поведінку, мати шкідливі звички чи відчувати самотність, комплекс неповноцінності, незадоволеності власним життям тощо. Отже, поняття «бездоглядна дитина» виходить поза межі поняття «дитина вулиці», коли йдеться про позбавлену уваги й догляду батьків дитину, але яка не надає перевагу вуличному середовищу. Проте, бездоглядність часто стає причиною безпритульності дітей та веде до того, що діти покидають батьків та йдуть жити на вулицю, наражаючи себе цим на неймовірну небезпеку.

Основними причинами виникнення такого явища як дитяча бездоглядність є втрата поняття про сім’ю як про соціальний інститут, зниження відповідальності батьків за виховання дітей, збільшення незайнятих дітей та підлітків, загострення конфліктів між батьками та дітьми, нехтування дітьми в емоційній, фізичній, медичній, харчовій та інших сферах життя.

Вагомим фактором, що посприяв формуванню бездоглядності, є непідготовленість майбутніх батьків до народження, виховання й забезпечення своїх майбутніх дітей. Усвідомлене виконання батьками своїх функцій і обов'язків стосовно дітей припускає наявність у них знань, умінь і навичок реалізації виховного процесу та розуміння проблем виховання й розвитку особистості дитини.

Саме тому Служба у справах дітей Кілійської міської ради регулярно проводить рейди по сім’ям, які опинились в складних життєвих обставинах, сім’ях опікунів, піклувальників з метою обстеження житлово-побутових умов проживання дітей, з’ясування мікроклімату в родині та рівня виконання батьками їх батьківських обов’язків.

Варто зауважити, що за неналежне виконання батьками їх батьківських обов’язків Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачена адміністративна відповідальність яка тягне за собою попередження або накладення штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У випадку виявлення бездоглядних дітей, просимо повідомити Службу у справах дітей Кілійської міської ради за адресою: м. Кілія, вул. Миру, буд. 57, каб. № 103, 104.

Памятайте, народження дитини, її вихованнямоменти надзвичайно важливі та відповідальні. Майбутнє дитини закладається у нормальній сім’ї, в доброзичливих відносинах батьків та дітей, що поважають один одного.

 

 Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь