Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Сьогодні Українці відзначають День вишиванки!

Дата: 19.05.2022 13:25
Кількість переглядів: 205

Фото без опису

У невичерпній спадщині духовної культури українського народу є особлива, винятково важлива її частина – вишивка. Вона – безцінний скарб українського народу. Із знанням свого родоводу, історії рідного краю починається людина. Мамина пісня, батькова хата, дідусева казка, бабусина вишиванка – все це родовідна пам’ять. Вишиванку називають "кодом української нації" через особливі візерунки, кожен з яких несе свій сенс. Українська вишиванка – це свого роду символ, який пройшов крізь покоління, єднає рід і вшановується як святиня. Маючи таку красу, ми отримуємо енергію наших предків, пишаємось минулим та гордо дивимось у майбутнє. Під час війни Всесвітній день вишиванки в Україні відзначають по-особливому.

        Ізмаїльський районний відділ №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області в особі його начальника Людмили Дрібноход щиро вітає всіх з Днем вишиванки!: «День вишиванки – патріотичний день тому, що вишиванка не є просто частиною гардеробу чи святковим одягом, вона стала символом боротьби, свободи, великої любові та нескореності не тільки в Україні. Це чудове свято, яке об’єднує українців по всьому світу. Ми пишаємось тим, що ми – українці! Цьогоріч День вишиванки особливий – він сповнений смутку, оскільки українці боронять свою країну від невиправданої і неспровокованої агресії російської федерації, багато українців змушені вдягти бронежилети замість вишитих сорочок. Вишиванка – духовна броня українців. Наша битва праведна! Впевнені, незабаром, святкуватимемо і нашу Перемогу під мирним небом нашої неньки України!»

Разом до Перемоги!

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь