Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Ми кожен день наближаємо Перемогу і Мир, бо ми на своїй рідній землі. Аграрний фронт Одещини

Дата: 20.05.2022 14:51
Кількість переглядів: 430

Фото без опису

На хід весняної посівної кампанії зазвичай впливає погода, ціни на засоби захисту рослин, пальне, насіння та наявність обігових коштів у аграріїв.

Сьогодні до цих чинників додались війна зі всіма її проявами. Проте, не зважаючи на тяжку ситуацію в країні, аграрії Одещини вийшли у поля, бо розуміють, що сьогодні на їх плечах продовольча безпека всієї області. Фермери Кілійської громади теж роблять все для того, щоб весняні польові роботи відбулися в максимально можливому масштабі. «Блокада морських шляхів, бронювання працівників і ще багато різних чинників, які б у інші часи особливо не заважали нашим одеським аграріям працювати і знаходити вихід навіть у критичних ситуаціях, встали на заваді для проведення посівної. Але розпач перших днів війни змінився твердим розумінням, що потрібно сіяти, інакше буде голод. І тоді наші аграрії відкрили справжній аграрний фронт! Площі посіву на Одещині цьогоріч такі ж, як і у 2021 році. Але яка буде якість зернових культур ми ще не знаємо. Бо ми наразі отримуємо інформацію, на який відсоток аграрії внесли добрива, а на якій ні, і, в залежності від цього, ми будемо мати можливість давати прогнози по врожайності"» – говорить директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської обласної військової адміністрації Алла Стоянова. Серед тих, хто на передовій аграрного фронту Кілійщини є трактористи та комбайнери, які знаходяться на обліку в Ізмаїльському районному відділу №2 з питань пробації. Незважаючи на воєнні дії та високу загрозу ракетних ударів з боку агресора в Одеському регіоні, наші аграрії працюють попри усі складнощі і впевненні, що Україна буде з хлібом у будь-якому випадку. Ми кожен день наближаємо Перемогу і Мир, бо ми на своїй рідній землі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь