A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Надійний будинок для всіх жителів

Дата: 30.06.2022 10:10
Кількість переглядів: 211

        З давніх-давен людина прагне до прекрасного. Ми прикрашаємо свої будинки кімнатними рослинами, вішаємо на стіну картини, вибираємо меблі, які будуть поєднуватися з іншими елементами декору, і все це для того, щоб створити для себе зону комфорту. Але мало хто розуміє, що зона комфорту кожного з нас не обмежується лише власним житлом. Вийшовши на вулицю, що б ти хотів побачити: викладений плиткою тротуар з акуратним газоном або сіру, сумну, потріскану від часу стежку? Думаю, відповідь очевидна.

        Для комфорту мешканців нашої громади на сесії міської ради затверджена Програма соціально-економічного розвитку Кілійської міської територіальної громади на 2022 рік. Міська влада приділяє велику увагу благоустрою міста і громади в цілому:  виконано роботи по благоустрою вулиці Торгової з будівництвом тротуарів, зливостоків та встановленням лавок та урн, збудовано дитячий майданчик по вул. Дмитрівська, Кубишкіна, капітальний ремонт дорожнього покриття по вул. Київська, Маяк в м. Кілія, реконструкція приймального відділення КНП «Кілійська багатопрофільна лікарня» та інше.  Чимало уваги приділялось селам громади.

        Планувалось багато. Але розпочалась війна і Україна переживає важкі часи. З вірою у Бога, Збройні Сили України, нашу Перемогу та Україну, ми маємо рухатися вперед та працювати.

        Для благоустрою нашої територіальної громади рішенням сесії міської ради від 15 квітня 2022 року № 1327/VIII/20 був затверджений нормативно-правовий акт – Правила благоустрою території населених пунктів Кілійської міської територіальної громади. Ці Правила є обов’язковими для всіх.

        Звертаємо увагу, що дільницею благоустрою новоствореного комунального підприємства «Добробут - Кілія» систематично проводяться рейди з метою контролю за виконанням Правил благоустрою, і за їх недотримання передбачена адміністративна відповідальність.

        Одним з пріоритетних направлень розвитку, перетворення міста залишається наведення чистоти на вулицях. Зберегти території населених пунктів в порядку і чистоті ми призиваємо самих громадян. Це стара звичка – чекати, що хтось прийде і все нам зробить. Ні. Кожен мешканець громади повинен утримувати своє домоволодіння і прилеглу до нього територію в чистоті і належному санітарному стані. Отже, звернемо увагу на основні правила, які порушують жителі, яким забороняється:

 

- складувати побутове і будівельне сміття на прилеглій території;

- виводити каналізаційну трубу в міський зливосток;

- викидати сміття і інші харчові відходи на вулицю;

- пошкоджувати і знищувати урни, ліхтарі вуличного освітлення;

- випасати домашніх тварин в не відведених для цього місцях;

- пошкоджувати і знищувати зелені насадження;

- спалювати сміття, сухе листя, виробничі відходи;

- без відповідного дозволу виконавчого комітету міської ради проводити на вулицях, площах, в подвір'ях роботи щодо прокладення водопровідних, каналізаційних, електричних та інших мереж.

 

        З метою забезпечення безпеки життєдіяльності мешканців та гостей нашого міста, запобігання виникненню нещасних випадків, керівники підприємств, організацій, установ, незалежно від їх відомчої належності і форм власності, підприємці, громадяни, які мають житлові будинки, будівлі та споруди іншого призначення у особистій власності або користуванні у зимовий період року зобов'язані своєчасно прибирати сніг, очищати від криги та льоду до асфальтобетонного покриття, посипати спеціальною сумішшю, очищати будинки та їх елементи (дахи, балкони, навіси та інші) і споруди від снігу та бурульок в радіусі 15 метрів від своїх закладів (або орендованих) до початку робочого дня. В радіусі 20 метрів від межі земельної ділянки та до проїжджої частини вулиці розчищати зивоскиди, здійснювати покіс трави в літню пору року.

        Слід звернути увагу на власників, які утримують домашніх тварин, насамперед собак і котів, в під'їздах багатоквартирних будинків та інших місцях загального користування. Наголошуємо, що утримувати домашніх тварин у не відведених для цього місцях заборонено. Україна лише на початку шляху до того, щоб прибирання за собаками стало нормальною європейською звичкою для більшості громадян. Особа, яка супроводжує тварину, зобов’язана прибирати екскременти (відходи життєдіяльності тварини) за нею. В місцях вигулу чотирилапих друзів залишаються фекалії. Зазвичай це стадіон, вулиці міста. Призиваємо власників собак прибирати випорожнення їх тварин в пакетики і викидати все це в контейнери для сміття.

        Зазначимо, що безпритульні тварини – це проблема для багатьох міст України, в тому числі і для Кілійської міської територіальної громади. Велика кількість бездомних собак погіршує санітарно-епідеміологічний та епізоотичний стан міста, сприяє розповсюдженню сказу та інших хвороб, створює інші проблеми для мешканців міста.  Людина винна в існуванні зграй бродячих собак, викидаючи на вулицю непотрібних цуценят і дорослих собак, підгодовуючи бездомних собак, все це сприяє постійному збільшенню їх кількості.

        Також повідомляємо, що знищення тварин шляхом отруєння або відстрілу забороняється законодавством України. Жорстоке поводження з тваринами регламентується статтею 299 Кримінального кодексу України і карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років.

        Виконавчим комітетом Кілійської міської ради винайдено спеціалізовану організацію, з якою підписано меморандум про співробітництво і у вересні 2021 року виконано заходи щодо регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами. Кількість стерилізованих та вакцинованих тварин – 63 особин.

        В Плані соціально-економічного розвитку Кілійської міської територіальної громади Ізмаїльського району Одеської області на 2022 рік передбачені кошти в сумі 70,0 тис. гривень для продовження роботи по відлову та стерилізації тварин, так як це є єдиний законний метод регулювання їх чисельності в населених пунктах нашої громади.

        Часто спостерігаєш коли громадяни, які обурюються роботою комунальних служб, цілком можуть викинути сміття повз урни або взагалі не донести до неї. За кожним таким несвідомим громадянином не впорається навіть загін робітників.

        Також слід відмітити, що на міське сміттєзвалище від населення приймаються відходи безоплатно.

        Проведення робіт, пов’язаних з наданням послуг централізованого постачання холодної води та централізованого водовідведення, діяльністю у сфері каналізаційних систем та інших послуг господарської діяльності покладено на комунальне підприємство «Світло», яке очолює керівник з технічними навиками, професіонал свого діла – Калачов Дмитро Васильович.

        Послуги з обслуговування багатоквартирних житлових будинків, будівельно-монтажні роботи, покрівельні та інші роботи надає комунальне підприємство «Жилсервіс», директором якого є відповідальна, досвідчена людина – Марченко Віталій Вікторович.   

        В липні 2021 року створено нове комунальне підприємство «Добробут - Кілія», яким проводиться чимало робіт з благоустрою: вивозяться побутові відходи, утримуються сміттєзвалища, розчищаються зливостоки, прибираються кладовища, забезпечується чистота і прибирання вуличних територій, парків, скверів. Дане підприємство здійснює вивіз сміття з приватного сектору згідно договорів, які підприємство укладає з господарями домоволодінь. Вивезення сміття з одного домоволодіння в місяць коштує 57,50 грн. Просимо всіх власників приватних домогосподарств укласти договори з КП «Добробут - Кілія» на вивіз сміття.

        Протягом 2020-2021 років працівниками КП «Світло» та дільницею благоустрою КП «Добробут - Кілія» на території громади було висаджено 440 саджанців дерев та 1960 одиниць кущів та квітів, упорядковані клумби і газони. Сьогодні ця щоденна робота виконується під керівництвом ініціативного, вимогливого директора підприємства – Чакира Ігоря Дмитровича.

        Отже, громадянська усвідомленість – найважливіший фактор. Розуміння того, що кожен мешканець нашої громади може впливати на її благоустрій, робити її краще, допомагати їй у розвитку – ось що повинно об'єднувати жителів. Кілія – будинок для нас усіх, так давайте дійсно поводитися з нею як з будинком, і вона буде цвісти тисячею прекрасних квітів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь