A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

ГОЛОВНЕ – ЦЕ ЛЮДИНА, ІНВАЛІДНІСТЬ – НА ДРУГОМУ ПЛАНІ

Дата: 20.07.2022 10:54
Кількість переглядів: 239

Фото без опису

На рівень цивілізованості суспільства вказує те, як воно ставиться до проблем людей з інвалідністю. Інвалідність — це соціальне явище, а не захворювання чи вирок.

Це – ключові положення. А зараз конкретні цифри, які ілюструють зміст послуг, що надає державна служба зайнятості людям з інвалідністю.

Протягом першого півріччя поточного року 42 особи з інвалідністю звернулися до Кілійської районної філії Одеського обласного центру зайнятості з питань сприяння у працевлаштуванні, з них 41 особа набула статусу безробітного,  8 з яких були працевлаштовані,  2  - залучені до робіт  тимчасового характеру,  2 проходили професійне навчання за направленням філії на базі ДНЗ «Одеський центр професійно-технічної освіти»  шляхом підвищення кваліфікації щодо безпечного ведення робіт на підприємствах сільськогосподарської галузі.

 За цими цифрами – кропітка щоденна робота фахівців філії, які прикладають максимум зусиль щодо підбору підходящої за станом здоров’я  та професійним досвідом роботи особам з обмеженими фізичними можливостями.

Але жодні зусилля зовні не допоможуть, якщо особа сама не сприяє власному працевлаштуванню. І ось тут показовою є історія мешканки м. Кілія Олени Терещенко, яка на початку червня, після звільнення, звернулася до Кілійської філії. Жінка завжди працювала: помічником вихователя закладу дошкільної освіти, офіціанткою, листоношею, санітаркою, хоча має вади здоров’я і третю групу інвалідності. Її страховий стаж складає понад 27 років. І цього разу в плани Олени не входило пасивне отримування допомоги по безробіттю, вона навіть в соціальних мережах викладала оголошення про те, що шукає роботу.  Спілкування з цією жінкою приносить справжнє задоволення – вона позитивна, комунікабельна, посміхнена.

А днями Олена отримала направлення в фінансове управління Кілійської міської ради на посаду прибиральника службових приміщень і з 21 липня почне там працювати.

Практика показує, що люди з інвалідністю можуть бути і стають високо ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох на досягнення власних цілей.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь