A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Мінсоцполітики проводить роботу з міжнародними партнерами щодо питання додаткової фінансової підтримки постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з воєнним конфліктом.

Дата: 20.07.2022 16:16
Кількість переглядів: 194

Мало не щодня у період війни фіксуються факти жорстокого поводження з нашими людьми — повідомлення надходять від громадських організацій, ЗМІ та правоохоронних органів. Зокрема, йдеться про наймерзенніше — про зґвалтування українських громадян солдатами російської армії.

?? Нині постраждалим від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, серед яких - і сексуальне, надають комплексну допомогу — психологічну, соціальну, медичну і правову: 

? цілодобовий притулок терміном до 90 днів;

? за потреби — денний центр соціально-психологічної допомоги до 10 діб в умовах залу, або цілодобове перебування у «кризовій кімнаті», якщо вона є;

? працює спеціалізована служба первинного соціально-психологічного консультування;

? можливий виклик мобільної бригади соціально-психологічної допомоги.

Утім, враховуючи складну ситуацію в країні, Міністерство соціальної політики звернулось до партнерів із закликом підтримати постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, ще й фінансово.

«Ми звернулися з щирою подякою і проханням до наших партнерів, аби вони розглянули можливість надання грошової допомоги постраждалим від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, та які наразі проходять реабілітацію. Зараз підтримка та взаємовідносини з міжнародними та українськими партнерами важливі як ніколи. Адже тільки об’єднавши зусилля ми зможемо досягти миру і перемоги, а також зможемо максимально надати підтримку всім, хто потребує допомоги, особливо вразливим категоріям населення. Ми маємо стукати в усі двері, аби партнери знали, якої допомоги українці потребують і змогли надати підтримку. Зараз ми чекаємо відповіді і готові, у разі згоди, передати списки осіб, які потребують такої допомоги за поданням влади на місцях», — прокоментувала заступниця Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Анна Сергєєва.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь