Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Мінсоцполітики проводить роботу з міжнародними партнерами щодо питання додаткової фінансової підтримки постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з воєнним конфліктом.

Дата: 20.07.2022 16:16
Кількість переглядів: 216

Фото без опису

Мало не щодня у період війни фіксуються факти жорстокого поводження з нашими людьми — повідомлення надходять від громадських організацій, ЗМІ та правоохоронних органів. Зокрема, йдеться про наймерзенніше — про зґвалтування українських громадян солдатами російської армії.

?? Нині постраждалим від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, серед яких - і сексуальне, надають комплексну допомогу — психологічну, соціальну, медичну і правову: 

? цілодобовий притулок терміном до 90 днів;

? за потреби — денний центр соціально-психологічної допомоги до 10 діб в умовах залу, або цілодобове перебування у «кризовій кімнаті», якщо вона є;

? працює спеціалізована служба первинного соціально-психологічного консультування;

? можливий виклик мобільної бригади соціально-психологічної допомоги.

Утім, враховуючи складну ситуацію в країні, Міністерство соціальної політики звернулось до партнерів із закликом підтримати постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, ще й фінансово.

«Ми звернулися з щирою подякою і проханням до наших партнерів, аби вони розглянули можливість надання грошової допомоги постраждалим від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, та які наразі проходять реабілітацію. Зараз підтримка та взаємовідносини з міжнародними та українськими партнерами важливі як ніколи. Адже тільки об’єднавши зусилля ми зможемо досягти миру і перемоги, а також зможемо максимально надати підтримку всім, хто потребує допомоги, особливо вразливим категоріям населення. Ми маємо стукати в усі двері, аби партнери знали, якої допомоги українці потребують і змогли надати підтримку. Зараз ми чекаємо відповіді і готові, у разі згоди, передати списки осіб, які потребують такої допомоги за поданням влади на місцях», — прокоментувала заступниця Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Анна Сергєєва.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь