A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

В селі Кілійської громади місцеві фермери та активісти самотужки відремонтували непроїзні дороги

Дата: 02.08.2022 09:48
Кількість переглядів: 320

   

 Через поганий стан доріг до Фурманівки Кілійської громади відмовляються здійснювати автобусні рейси перевізники, а водії з жахом чекають поїздки після дощу. Враховуючи те, що сезон опадів та негоди не за горами, а пересуватися полями буде неможливо, хлібороби села вийшли з ініціативою зробити проїзним шлях від Фурманівки через Червоноярський міст  до «жерстви» (про цю дорогу добре знають місцеві жителі)  та «зимову» дорогу з Фурманівки до Червоного Яру. Про це розповіли в місцевій групі «Фурманівка. Інформаційна сторінка», інформує  ІА  «Юг. Today».

     Як повідомила місцева мешканка Алла Головачова, за всебічного сприяння СВК «Вікторія» сільська молодь  завзято прийнялася за ремонт доріг.

     Спочатку треба було вивезти каміння, будівельне сміття, яке накопичилося в господарстві. Потім, користуючись кувалдами та ломами, необхідно було розтрощити каміння до потрібного розміру, розкласти в ями, а тільки потім присипати жерствою. До виконання цієї непростої роботи залучалася техніка небайдужих фермерів та СВК «Вікторія».

      Щодня, о дев’ятій годині ранку, бажаючі долучитися до цієї важливої справи приходили з власними інструментами в центр Фурманівки, звідки виїжджали на важку працю. І так постійно протягом кількох днів бригади, які складалися з 15 – 24 чоловік, вирушали на ремонтні роботи. Зауважимо, що в таку спеку працювати було ще важче.

      Втомлених, але щасливих трударів смачно частували місцеві господині, які сформували цілу чергу з бажанням подякувати хлопцям за таку необхідну працю.

      Щовечора в соціальних мережах у місцевих групах повідомляли про тих, хто працював над покращенням дорожнього покриття, хто готував для них смачну їжу.

Слід підкреслити, що односельці, які через різні обставини не мали змоги долучитися до цієї роботи фізично, створили фонд із благодійних внесків для забезпечення злагодженої роботи «дорожників».

 

«Завдячуючи завзятості та працелюбності мешканців села всі поставлені завдання виконані повністю, що й каміння не залишилося.

Я думаю, що невдовзі  мешканці Фурманівки зможуть переконатися в якості виконаної роботи, коли за потреби будуть виїжджати в сусідні населені пункти, згадуючи, якими дороги були раніше.

Маємо надію, що жителі сусідніх сіл Новоселівка та Червоний Яру теж зможуть внести свій вклад у цю благородну справу», – зауважила у своєму дописі Алла Головачова.

???????Джерело : ІА  «Юг. Today»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь