A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

За участю ОБСЄ стартувала кампанія проти експлуатації українських біженців.

Дата: 09.08.2022 13:48
Кількість переглядів: 157

Фото без опису

ОБСЄ спільно з Thomson Reuters ініціювали кампанію "Будьте у безпеці", покликану боротися з ризиками торгівлі людьми та експлуатації українських біженців у країнах транзиту й перебування. В рамках кампанії запущено спеціальний сайт helpforukrainians.info. Портал надає важливу інформацію та поради, які покликані допомогти українцям, які вимушено опинилися за кордоном, у тому числі під час пошуку роботи та житла. Зазначається, що нові дані Thomson Reuters і ОБСЄ виявили "чіткі сигнали того, що торговці людьми полюють на українців, які рятуються від конфлікту, і в онлайні зростає попит на сексуальні послуги". Цей попит заохочує злочинців вводити в оману та примушувати жінок і дітей до надання сексуальних послуг та інших форм експлуатації.

Так, згідно з новим аналізом Thomson Reuters, з березня до червня 2022 року кількість пошукових запитів "порно з українськими біженцями" та "зґвалтування українок" зросла на 300%.

Кампанія з підвищення обізнаності в цифрових медіа "Будьте у безпеці" має на меті поінформувати українців про те, як розпізнати ознаки торгівлі людьми, мінімізувати ризики та отримати допомогу. Також передбачається широкомасштабна кампанія в соціальних мережах, щоб якомога більше українців змогли отримати доступ до необхідної інформації на мобільних телефонах.

Як повідомлялося, внаслідок російського вторгнення в Україну понад 6 мільйонів людей були змушені шукати прихистку у країнах Євросоюзу. У відповідь ЄС вперше в історії активував так звану Директиву тимчасового захисту, яка надає біженцям з України право перебувати на його території та забезпечує базові соціальні умови, включаючи медичне обслуговування, освіту та право на працевлаштування.

Українці, які через розв’язану росією війну змушені шукати притулку за кордоном, задля зниження ризику стати жертвами торгівлі людьми, мають пам’ятати про п’ять маркерів небезпеки:  документи, транспорт, пропозиція допомоги, взаємодія і комунікація. Знання про них може допомогти вчасно визначити і уникнути можливої експлуатації і торгівлі людьми. У разі ж виникнення небезпеки необхідно звертатися на безкоштовну анонімну «гарячу лінію» Міжнародної організації з міграції з 8 до 20 годин за номером 527.

 

Підготовлено відділом соціального захисту населення Кілійської міської ради за посиланням на матеріал мультимедійної платформи іномовлення в Україні «Укрінформ».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь