A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

ДО УЛЮБЛЕНОЇ СПРАВИ – ЧЕРЕЗ НАВЧАННЯ

Дата: 18.08.2022 09:43
Кількість переглядів: 132

Фото без опису

 

Сьогодні мешканка Кілії Наталія Стрельцова – майстер-перукар у салоні краси «Панянка», де працює четвертий місяць. У неї вже є своя клієнтська база, вона робить і чоловічі, і жіночі зачіски, працює і з дорослими, і з дітьми. І головне  любить свою роботу.

Фото без опису

А почалася ця історія в вересні 2021 року, коли   Наталія звернулася до Кілійської районної філії Одеського обласного центру зайнятості, тому що почула від подруги, що за направленням служби зайнятості можна безкоштовно отримати бажану професію. За освітою кравець, вона працювала  і кухарем, і продавцем, і майстром виробничого навчання, але мріяла освоїти перукарську справу. Так Наталія стала слухачкою Одеського центру професійно-технічної освіти, де під керівництвом майстра Зари Додонової майже п’ять місяців вивчала  основи стрижок і таємниці зачісок. Навчалася із задоволенням, бо кожен день у навчальному центрі наближав її до омріяної роботи.

Наталія вважає, що перукар – не тільки майстер зачісок, бо до кожного клієнта треба знайти підхід, а тут вже без елементарних знань з психології не обійтись. І комунікаційним навичкам, і основам санітарії, і правовим питанням також навчали в Одеському ЦПТО. Зайвих знань не буває – впевнена Наталія. Тому і сьогодні постійно підвищує свій професійний рівень, беручи  уроки у досвідчених майстрів.  

А ще важливою складовою своєї справи вона вважає якісні інструменти, з якими працює щодня. Під час навчання в ЦПТО всі інструменти надавалися безкоштовно, а коли почала працювати, треба було все купувати.

Наталія впевнена, що кожен має свій шанс, який сприяє самовизначенню. Головне – їм скористатися. Саме навчання в Одеському центрі профтехсвіти стало для неї  поштовхом до нового життя, в якому вона займається улюбленою справою.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь