A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Міжнародний день людей похилого віку та День ветерана - з шаною до мудрості.

Дата: 01.10.2022 15:47
Кількість переглядів: 114

Фото без опису

     1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН, а в Україні це також і День ветерана. Рішення про щорічне відзначення в Україні Міжнародного дня громадян похилого віку та створення належних умов соціального захисту пенсіонерів, інвалідів, одиноких непрацездатних громадян затверджено Урядовою постановою від 26 вересня 1997 року та Указом Президента України від 24 вересня 2004 року № 1135/2004 - День ветерана. 
Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливим і милосердним до найповажнішої частини суспільства, це й привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь.
      Згідно з міжнародною класифікацією, людиною похилого віку вважається особа, яка досягла 65 років. Таких людей в усьому світі близько 700 мільйонів, а це майже кожна десята людина на Землі. В Україні нараховується 6,9 млн громадян віком від 65 років. 
Нажаль, війна в Україні суттєво вплинула на життя літніх людей, викликала багато негативних емоцій: сум, страх, розчарування, страждання від самотності. Але і в цих умовах їм вдалося вистояти і зберегти людяність, толерантність та гуманізм. В цей непростий час їм дуже потрібна наша увага та допомога.
        Щоб допомогти літнім людям впоратися із тривожністю, особливо під час військових дій важливо пам’ятати: 
Підтримуйте постійний зв’язок з літніми членами родини, не проявляйте власну тривогу та страхи, будьте впевненими та спокійними. Проговоріть план дій на випадок складної ситуації. Послідовність та чіткість ваших дій заспокоїть літніх людей.
•    Допоможіть літнім людям придбати необхідні продукти та ліки.
•    Вибирайте правильну інформацію для сприйняття новин. Порадьте надійні джерела новин, які доступні літнім людям і допомагають розширити їхнє уявлення про ситуацію.
•    Частіше обіймайте своїх літніх близьких. Це допоможе людям похилого та старшого віку відчувати захищеність та впевненість.
•    Заохочуйте до компанії та спілкування. Люди літнього віку потребують спілкування, тому не потрібно обмежувати своїх близьких у дзвінках та зустрічах з друзями.
         Шанобливе і соціально відповідальне ставлення до людей похилого віку — запорука і гарантія добробуту наступного покоління, яке стане на їх місце в майбутньому. У людей похилого віку є суспільно важливе завдання — показати наступним поколінням, що старість — це не вирок, а повноцінний етап життя, який може бути активним та творчим.

Відділ соціального захисту населення
виконавчого комітету Кілійської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь