Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

️ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ КІЛІЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ,  ДОТРИМАННЯ БЕЗПЕЧНОЇ ПОВЕДІНКИ НА ДОРОЗІ У ТЕМНУ ПОРУ ДОБИ, ЗБЕРЕЖЕ ВАШЕ ЖИТТЯ ТА ЗДОРОВ'Я

Дата: 02.12.2022 08:38
Кількість переглядів: 81

Фото без опису

      Згідно з офіційною статистикою наїзд на пішохода – один з найбільш поширених видів дорожньо-транспортних пригод. Переважно ДТП за участю пішоходів відбувається в темний час доби.
Особлива увага цьому питанню приділяється саме зараз, коли внаслідок ракетних ударів  російської федерації по енергетичній інфраструктурі України зруйновано 30% український електростанцій та серйозно пошкоджено близько 40% загальної інфраструктури та генеруючих потужностей енергетичної системи країни. У зв’язку з чим освітлення населених пунктів у темну пору доби, зокрема вулиць та доріг, дуже обмежене або відсутнє.
       Відповідно до п. 4.4. Розділу 4 Правил дорожнього руху, затверджених Постанови Кабінету Міністрів України № 1306 від 10 жовтня 2001 р. «Про Правила дорожнього руху»: «у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні використовувати світлоповертальні елементи (стрічку, наклейку, жилет тощо) або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи, для своєчасного їх виявлення іншими учасниками дорожнього руху».


   Фото без опису

    При русі у темний час доби неосвітленими шляхами водій бачить тільки ту частину дороги, що освітлена фарами автомобіля. При цьому здатність очей до сприйняття світлових контрастів гірше, ніж при денному світлі. Особливо важко помітити пішоходів на дорозі у вечірній та нічний час.
Саме тому, кожен пішохід повинен вживати заходів щодо власної безпеки. Батьки повинні при виборі одягу дітям враховувати, що дитина буде рухатись темними вулицями, оскільки восени та взимку день є коротшим.
Світловідбивач може врятувати життя як дорослому так і дитині!
Подбайте про власну безпеку та про безпеку ваших дітей! Вдягайтесь у яскравий одяг або носіть елементи, що відбивають світло. Будьте відповідальними пішоходами!
Будьте уважні при виході на пішохідний перехід – не починайте переходити проїжджу частину, якщо не впевнились, що водій вас побачив.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь