A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Світло свободи перемагає темряву. До Дня народження Григорія Сковороди

Дата: 02.12.2022 08:54
Кількість переглядів: 93

Фото без опису

 

3 грудня 2022 року виповнюється 300 років від дня народження на нашій землі великого сина українського народу, мислителя, філософа, письменника, педагога Григорія Савича Сковороди.

 

     «Світ Сковороди» – це про ідею свободи в її різних вимірах, що вже 300 років перемагає темряву. Він і через три сотні літ залишається нашим сучасником, чиї мудрі поради допомагають і ще будуть допомагати нашому народу. Залучитися до його мудрості, світлого поетичного слова справа честі і для нас. В рамках відзначення цієї дати працівники Кілійської публічної бібліотеки для підоблікових Ізмаїльського районного відділу №2 з питань пробації підготували і провели літературно-просвітницьку бесіду «Григорій Сковорода – мандрівний філософ».

Фото без опису

     «Ми маємо щасливу нагоду пройтися стежками життя великого сина українського народу, перечитати сторінки його творів, - зазначила бібліотекар відділу обслуговування користувачів Ольга Чебан, - двадцять п’ять років мандрував дорогами України незвичайна людина, проповідуючи серед народу свої філософські та соціальні погляди. У своїх філософських працях Григорій Сковорода відстоював ідею рівності між людьми, права кожного, незалежно від соціального становища на щастя і волю, вважаючи волю найвищим досягненням людини. Шлях до ідеального суспільства він бачив у вихованні нової людини через самопізнання, доступне їй завдяки розуму і внутрішньому чуттю. Керуючись власним розумом і спираючись на власне чуття, кожна людина, на думку Г. Сковороди, здатна пізнати саму себе як особу, правильно визначити свій життєвий шлях, знайти і зайняти в суспільстві гідне для себе місце. «Щасливий той, хто поєднав свою улюблену працю з суспільною користю. Це і є істинне життя». Фахівчиня  закінчила свій виступ словами Галини Григоренко, заступниці міністра культури та інформаційної політики України. «Свобода для українців була і залишається визначальною цінністю. Сковорода фактично є її уособленням для нас. Тому 300-річчя філософа особливо цінне і важливе нам, сьогоднішнім, з огляду на загрозу нашій свободі в ці дні». 

Також присутні були ознайомлені з літературою, яка була представлена на книжковій виставці, оформленою за цією темою.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь