A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Вихованцями дитячих інтернатів в Україні є майже 25 тисяч сиріт. І, на жаль, кількість таких дітей щодня збільшується через російське вторгнення…

Дата: 06.02.2023 10:40
Кількість переглядів: 129

Протягом кількох останніх місяців за допомогою порталу Дія понад 800 українських родин розпочали консультації щодо можливого усиновлення. Попри війну, всупереч їй – українці прагнуть ділитися сімейним теплом.

Саме зараз Україна як ніколи близька до того, щоб позбутися застарілого радянського явища – дитячих будинків – та знайти прийомну родину для кожної дитини.

 

До того ж виховання дітей у родинах, а не в сиротинцях – є однією з вимог для нашого вступу до ЄС. Практично всі держави, наші сусіди, пройшли цей шлях під час набуття членства в Європейському Союзі. Але для нас це подвійний виклик: маємо пройти цей шлях під час війни – рятувати дітей одночасно і від російських ракет, і від сирітства.

🇪🇺Говорила про це з пані Президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. Вона не вперше за ці важкі місяці відвідує Київ, саме вона також послідовно відстоювала надання Україні статусу країни – кандидата на членство в ЄС та всебічної військової допомоги.

Розповіла пані фон дер Ляєн, що бути прийомною родиною в Україні зараз важко як ніколи.

Для прикладу: 343 прийомні родини, в яких виховується 1386 дітей, стали переселенцями всередині країни – бо втратили своє житло або не почуваються більше у безпеці. Іще 706 родин з 3093 дітьми виїхали за кордон. Їм також часто нема куди повертатися.

🏠Треба розуміти, що таке дім для прийомної родини. Найчастіше – це окремий будинок, дбайливо побудований батьками під потреби дітей, на який не жаліли коштів і сил і який тепер загинув під обстрілами або опинився в окупації. Втратити дім для багатодітної прийомної родини – це особлива трагедія.

Європейський досвід знадобиться нам у всій реформі. У співпраці з Міністерством соціальної політики розпочинається створення проєктного офісу, який буде мозком реформи, задасть їй правильний напрям.

Я не втомлююсь повторювати, що на цій війні ми боремося за основні права людини. А для дитини це право – жити в родині, мати люблячих батьків. Отже, ми зацікавлені у реформі не лише тому, що це шлях до ЄС, – це потрібно нашим людям, нашим дітям, щоб вони були щасливішими 🇺🇦


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь