A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

ПІДВИЩУЄМО ОБІЗНАНІСТЬ ВНТРІШНЬО ПЕРМІЩЕНИХ ОСІБ

Дата: 13.03.2023 08:38
Кількість переглядів: 170

Внутрішньо переміщені особи фактично підпадають під визначення вимушені переселенці. Це люди, що були змушені раптово тікати зі своїх будинків в результаті збройної  агресії, але знаходяться на території власної країни. Сьогодні їх велика кількість, у тому числі і на території  Кілійської міської територіальної громади,  - це реалії нашого життя.

Значна частина внутрішньо переміщених осіб – люди, які постраждали від факторів соціального ризику, але вони працездатні, мають освіту і трудову кваліфікацію. У зв'язку з цим допомога ВПО з метою сприяння у їхньому працевлаштуванні – один з важливих напрямків роботи державної служби зайнятості взагалі і Кілійського відділу Ізмаїльської філії Одеського обласного центру зайнятості зокрема .

Днями для внутрішньо переміщених осіб, які перебувають у статусі безробітного,  було проведено інформаційний захід із залученням соціальних партнерів.

Фахівець відділу Олена Скляренко розповіла про зміни в законодавстві про зайнятість на період дії воєнного стану, про можливість отримання професії в Одеському центрі професійно-технічної освіти, у тому числі за рахунок ваучера на навчання та проходження неформального навчання, про державні гранти на відкриття власної справи, про переваги офіційного працевлаштування за умови отримання роботодавцями компенсації за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб тощо. «З усього переліку безкоштовних послуг, які надає державна  служба зайнятості, ви маєте можливість отримати найнеобхідніше особисто для вас,» - підкреслила Олена.

А від начальника Кілійського відділу управління соціального захисту населення Ізмаїльської райдержадміністрації  Валентини Остапчук, яка була гостем заходу, безробітні отримали вичерпну інформацію щодо соціальних послуг, які держава надає внутрішньо переміщеним особам,  щодо спрощення процедури збору та подання документів на різні види державної допомоги та їх розміру, щодо виплат особам, які прихистили переселенців у власних домівках.

А потім були індивідуальні питання і відповіді, бо у кожного учасника заходу – своя історія. І ось тут спілкування вийшло вже на новий рівень, бо безробітні почали відповідати один одному, як вони вирішували свої проблеми.

Саме для підвищення поінформованості переселенців і розширення їх знань щодо змісту допомоги, яку вони можуть отримати від держави, і було проведено цю зустріч.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь