A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

ДО ЛЕГАЛЬНОЇ ЗАЙНЯТОСТІ - СПІЛЬНИМИ ЗУСИЛЛЯМИ

Дата: 29.03.2023 09:26
Кількість переглядів: 268

Фото без опису

В умовах сьогодення як ніколи гостро стоїть питання легалізації робочих місць, що  є підґрунтям поліпшення добробуту населення. Враховуючи, що основним джерелом наповнення бюджету будь-якої громади є податок на доходи фізичних осіб та єдиний податок платників, важливо,  щоб кожна людина, яка працює, була оформлена на законних підставах, заробітна плата виплачувалася не «в конвертах», а підприємці не проводили свою діяльність без державної реєстрації.

Саме тому робоча група з легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення Кілійської міської ради  провела виїзне засідання - рейд по Кілії,  під час якого перевірялися суб’єкти торгівлі.

До складу цієї робочої групи входять головний держінспектор Південного межрегіонального управління державної служби з питань праці та заробітної плати, представник Кілійського відділу  Ізмаїльської філії Одеського обласного центру зайнятості, Кілійського ДНІ Головного управління ДПС, відділу планування доходів та економічного аналізу Кілійської міської ради, Кілійського відділу обслуговування громадян Ізмаїльського об’єднаного управління ПФУ, відділення поліції №1 Ізмаїльского районного відділу поліції.

Метою рейду було, по-перше, з’ясування ситуації, по-друге, проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо повноти сплати податків і зборів легалізації найманої праці, дотримання норм законодавства про працю, оформлення трудових договорів фізичними особами-підприємцями,  які здійснюють свою діяльність на території Кілійської міської громади.

А фахівець служби зайнятості Наталя Кістол під час перевірки інформувала підприємців про актуальність питання надання ними звітів щодо наявності вільних робочих місць для офіційного працевлаштування безробітних та шукачів роботи, про нові активні програми сприяння зайнятості, що запроваджені урядом останнього часу - це різні види компенсації роботодавцям, можливість отримання ваучеру на навчання для різних категорій громадян, підтвердження робітничої кваліфікації шляхом проходження неформального навчання тощо.

Вісім суб’єктів підприємницької діяльності, які працюють у сфері торгівлі, отримали від Наталі вичерпні відповіді на питання стосовно державної підтримки роботодавців в умовах військового стану.

Черговий рейд робочої групи довів, що легалізація заробітної плати та зайнятості населення є загальною проблемою, яку слід вирішувати спільно. Адже нелегальна зарплата послаблює соціальний захист працівників, зменшує надходження до бюджету та державних соціальних фондів тощо.

Пріоритетним напрямком роботи групи залишається вжиття системних, у межах повноважень, заходів, спрямованих на підвищення рівня заробітної плати та соціальної захищеності кожного члена громади.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь