Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

ПЕРШИЙ КРОК ДО СТВОРЕННЯ БРЕНДУ ГРОМАДИ

Дата: 21.04.2023 16:20
Кількість переглядів: 408

Фото без опису

 Сьогодні, 21 квітня 2023 року у Кілійській громаді відбулась консультація з громадськістю, яка була присвячена темі «Створення бренду з метою популяризації громади». 
Важливою складовою створення бренду громади є залучення її мешканців до такого процесу.
Бренд – це не тільки логотип міста. Це і айдентика, і емоції, і специфіка території, і стратегія розвитку. На ці процеси завжди звертає увагу громадськість, тож варто заздалегідь подумати про партисипацію та відкритість. Під цим терміном розуміється набір стратегій, спрямованих на взаємодію з суб’єктом (або групою суб’єктів) для створення чогось нового і, головне, спільного.

Фото без опису

Фото без опису


Будь-який бренд має відображати історію території, її сучасні тенденції та «родзинки», які можуть бути цікавими. Важливо, щоб цей процес був творчим та мав місце для обговорень.
Зараз діяльність місцевого самоврядування спрямована на те, щоб розвивати території в нових умовах, які сформовані завдяки реформі з децентралізації. З'явилося багато нових можливостей, відповідно - зобов'язань і відповідальності. Це природно, бо так і організовані розвинуті суспільства. 
Саме зараз час використовувати ці можливості, активно комунікувати, налагоджувати зв'язки і шукати шляхи для розвитку, щоб у майбутньому бути готовими до конкуренції з іншими громадами за ресурс і за фахові кадри. Для цього потрібно вивчати власні особливості та працювати у напрямку впізнаваності.
Під час заходу модераторами консультації з громадскістю Ларисою Кріпаковою та Ольгою Якимовою було запропоновано учасникам висловити свої пропозиції щодо напрямків впізнаваності нашої громади. В такому нелегкому процесі важливо поєднати зацікавленість місцевих бізнесу,  адміністрації, громадськості тощо, закласти пріоритетні цінності: відкритість, екологічність, автентичність та гідність а також врахувати три складові: цільову аудиторію, потужність громади та наявне виробництво на території громади. 
По закінченю учасникам заходу вдалося окреслити декілька етапів створення бренду:
• проведення відкритого діалогу з мешканцями громади;
• збір пропозицій та ідей від громадян;
• проведення конкурсу, у якому кожен мешканець громади зможе взяти участь;
• затвердження логотипу громади.

Фото без опису

Фото без опису

Консультації у проведенні зазначеного заходу, який відбувся в рамках проєкту “Лабораторії творчого діалогу в громадах”, що реалізується Спілкою «Громадські ініціативи України» за підтримки «U-LEAD з Європою», надала експерт проєкту Світлана Гудь.  
Кілійська громада увійшла в 120-ку громад України, які пройшли відбір та беруть участь у проєкті «Лабораторії творчого діалогу в громадах».

Фото без опису

Фото без опису


 Проєкт реалізується в рамках програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою», що спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.
Участь в заході прийняли представники ЗМІ, громадськості, органів місцевого самоврядування та депутати Кілійської міської ради.

Також, висловлюємо щиру вдячність Відділу культури та туризму Кілійської міської ради за представлене приміщення для проведення заходу.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь