A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

ПРАЦЯ НЕПОВНОЛІТНІХ – НА КОНТРОЛІ ДЕРЖАВИ

Дата: 12.06.2023 15:34
Кількість переглядів: 53

Фото без опису

12 червня відзначається Всесвітній день боротьби з дитячою працею, встановлений Міжнародною організацією праці задля привернення уваги громадськості, світової спільноти та національних урядів до проблем дитячої праці та необхідності здійснення заходів щодо ліквідації трудової  експлуатації  неповнолітніх.

Саме цій події була присвячена робоча зустріч головного держінспектора з питань інспекційної діяльності в Одеській області Південного межрегіонального управління Державної служби з питань праці Олени Мялової  з  начальником Кілійського відділення Ізмаїльської філії Одеського обласного центра занятості  Тетяною Пишненко,  кар’єрним радником Людмилою Ніколенко та консультантом роботодавця Наталєю Кістол.

Були обговорені питання правового регулювання зайнятості і гарантій працевлаштування неповнолітніх на території  Кілійської та Вилківської міських територіальних громад, проведення спільних заходів щодо захисту дітей від примусової праці та експлуатації, порядок залучення дітей до волонтерської та інших видів діяльності.

Держінспектор з питань праці нагадала, що неповнолітні особи – це особи, що не досягли вісімнадцяти років. У трудових правовідносинах вони прирівнюються у правах до повнолітніх, а в галузі охорони праці, робочого часу, відпусток і деяких інших умов праці користуються пільгами, установленими ст. 187 КЗпП України.

Зустріч закінчилася домовленістю щодо обміну інформацією стосовно праці неповнолітніх, тому що  праця  дітей не заборонена національним законодавством, але її застосування має відповідати нормам Кодексу законів про працю України.

До речи, у поточному році за згодою батьків три неповнолітні особи за направленням  Кілійського відділу на час літніх канікул були працевлаштовані  на Кілійський суднобудівельно-судноремонтний  завод  ПАТ «УДП».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь