Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Особливості провадження діяльності з усиновлення під час воєнного стану

Дата: 04.09.2023 14:01
Кількість переглядів: 31

Фото без опису

В умовах воєнного стану усиновлення дітей, які перебувають на території України, можливе лише в тих регіонах, де немає воєнних дій та працюють державні органи влади України.

Офіційну інформацію стосовно дітей, які підлягають усиновленню, має право надавати служба у справах дітей за місцем, де дитина перебуває на обліку і лише кандидатам в усиновлювачі.

Облік громадян України, які постійно проживають на території України і бажають усиновити дитину, ведеться службами у справах дітей районних, районних у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (у разі утворення) рад за місцем проживання таких громадян.

   Громадяни України, які бажають усиновити дитину, звертаються із заявою про взяття їх на облік кандидатів в усиновлювачі до служби у справах дітей районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі її утворення) ради за місцем проживання та подають разом з нею такі документи:

1) копію документа, що посвідчує особу;

2) копію реєстраційного номера облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків;

3) копію документу, де зазначено унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (за наявності);

4) довідку про заробітну плату за останніх шість місяців або відомості з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків, або довідка про подану декларацію про майновий стан і доходи за попередній календарний рік.

5) копію свідоцтва про шлюб або витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про шлюб (для осіб, які перебувають у шлюбі);

6) висновок про стан здоров’я кожного заявника;

7) документ про наявність чи відсутність судимості для кожного заявника, виданий територіальним центром з надання сервісних послуг МВС;

8) копію документа, що підтверджує право власності або користування житловим приміщенням;

9) згоду другого з подружжя на усиновлення дитини (у разі усиновлення одним із подружжя), якщо інше не передбачено законодавством, справжність підпису на якій засвідчено нотаріально.

         Слід зазначити, що під час воєнного стану процедура усиновлення дитини не змінюється та не спрощується.

Лише після знайомства з дитиною усиновлювачі можуть звернутись до служби у справах дітей із заявою про бажання усиновити дитину та отримати висновок про доцільність усиновлення та відповідність його інтересам дитини.

Рішення про усиновлення приймає суд за місцем проживання (перебуванням) дитини.

 

Діти, які залишились сиротами внаслідок воєнного конфлікту та не перебувають на обліку з усиновлення, не підлягають усиновленню.

За більш детальною інформацією Ви можете звернутись до Служби у справах дітей Кілійської міської ради за адресою: місто Кілія, вулиця  Миру, 57 (каб. 102, 104).

Графік роботи:

понеділок - четвер: з 8:00-17:00;

                п’ятниця: з 8:00-16:00;

       обідня перерва: 12:00-12:45.

 

 

Стаття підготовлена Службою у справах дітей Кілійської міської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь