Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Шукаємо прийомних батьків, батьків – вихователів!

Дата: 25.10.2023 14:54
Кількість переглядів: 62

Фото без опису

Служба у справах дітей Кілійської міської ради шукає кандидатів у прийомні батьки, для створення прийомних сімей, та кандидатів у батьки – вихователі, для створення дитячого будинку сімейного типу.

Прийомна сім'я (ПС) - сім'я або окрема особа, яка не перебуває у  шлюбі,  що  добровільно  за плату взяла на виховання та спільне проживання   від   одного   до   чотирьох  дітей-сиріт  та  дітей, позбавлених батьківського піклування.

У разі утворення прийомної сім’ї прийомні батьки беруть за плату  прийомних  дітей  на  власну  житлову  площу  за  наявності відповідних  санітарно-гігієнічних  та  побутових  умов.

Дитячий   будинок   сімейного  типу (ДБСТ)-  окрема  сім'я,  що створюється  за  бажанням  подружжя  або  окремої  особи,  яка  не перебуває  у шлюбі,  які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт  і  дітей,  позбавлених  батьківського піклування.

Вихованці  проживають і виховуються у прийомній сім’ї та дитячому будинку сімейного типу до досягнення  18-річного віку. Після досягнення 18-річного віку такі особи  у разі продовження навчання в закладах загальної середньої, професійної  (професійно-технічної),  фахової  передвищої та вищої освіти  можуть за їх вибором продовжити проживати і виховуватися у цій  прийомній  сім’ї або дитячому будинку сімейного типу до  закінчення  відповідних закладів освіти.

Держава бере на себе підтримку ПС та ДБСТ:

  • зберігає за дітьми статус дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, та всі відповідні пільги передбачені законодавством;
  • надає кошти на утримання дитини та виплачує грошове забезпечення одному із прийомних батьків, батьків - вихователів.

Особи,  які виявили бажання стати прийомними батьками, або батьками - вихователями в обов'язковому   порядку   мають   пройти   навчання,  організоване регіональними центрами соціальних служб із залученням спеціалістів з  питань  психології,  педагогіки,  медицини  тощо, за програмою, затвердженою Мінсоцполітики.

За більш детальною інформацією Ви можете звернутись до Служби у справах дітей Кілійської міської ради за адресою: місто Кілія, вулиця  Миру, 57 (каб. 102, 104).

Графік роботи:

понеділок - четвер: з 8:00-17:00;

                пятниця: з 8:00-16:00;

       обідня перерва: 12:00-12:45.

Стаття підготовлена Службою у справах дітей Кілійської міської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь