Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

УПРАВЛІННЯ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ КІЛІЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ІНФОРМУЄ:

Дата: 07.11.2023 16:29
Кількість переглядів: 141

 За ініціативою Першої леді Олени Зеленської розпочалася всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?» , яка покликана створити систему сервісів і послуг, які зможуть різними способами та дієвими механізмами підтримати українців у складні часи повномасштабної війни.Фото без опису

Мета програми – сприяти формуванню у суспільстві культури піклування про ментальне здоров’я. Дбати про нього – настільки ж важливо, як і про фізичне здоров’я.

Допомогти цьому зможуть матеріали та активності, які підготовлені в рамках Програми ментального здоров’я. Зокрема, посібник про базові навички турботи про себе та інших, додаток BetterMe: MentalHealth, проєкт ЮНІСЕФ «Поруч», під час якого проводяться консультації для підлітків, вчителів і батьків.

Матеріали щодо самодопомоги та підтримки інших можна знайти на Спеціальній сторінці Програми у соціальних мережах Facebook та Instagram, а також на офіційних сторінках Першої леді України Олени Зеленської.

  • Розділ Базові навички турботи про себе та інших -  довідник, який пропонує техніки з допомоги іншим і собі насамперед.
  • Розділ «Етика взаємодії у період стресу» – вчить, як виявити стрес у себе, близьких і в робочому колективі, як підтримати, контролювати і допомогти собі та іншим людям.
  •  Техніки з підтримки себе та інших від українських зірок. Швидкі техніки, які допомагають зіркам справлятися зі стресом – фаворити сцени, улюбленці глядачів та лідери думок діляться порадами з власного досвіду.
  • Відеоролики про те, як перемогти стрес відповідають на питання «як ти Фото без описупочуваєшся», а також дають рекомендації з психологічної самопідтримки і допомоги тим, хто поруч.
  • Важливі навички у періоди стрессу - техніки самодопомоги у часи переживання стресових подій.
  • Додаток BetterMe: MentalHealth. У легкій інтерактивній формі надає поради, як убезпечити себе від розвитку стрессового кризового стану.
  • Вебінари відізраїльських фахівців. Серія онлайн-лекцій та практичних занять, під час яких експерти дають відповіді на такі питання: як відновитися після пережитих травматичних подій; як надати першу емоційну допомогу в екстрених ситуаціях; як працювати з посттравматичним стресовим розладом, яким чином допомогти постраждалим через сексуальнее насильство під час війни; які особливості в роботі з людьми з ампутованими кінцівками тощо.
  • Підтримка ПОРУЧ – групові та індивідуальні психологічні консультації для підлітків, вчителів і батьків, які через війну пережили травматичні події.
  • Мультижанровий спецпроєкт «Жити далі» – відеоролики про історії сили і стійкост українців у воєнний час із  практичними порадами та рекомендаціями фахівців.
  • Поради психологів у прямому ефіріпрямі трансляції живого спілкування з фахівцями у сфері психічного здоров’я на теми, що зараз найбільше  турбують українців. Глядачі мають змогу протягом ефіру поставити будь-які запитання до експерта.
  • Аудит потреб громадян у послугах з охорони психічного здоров’я та психосоціальної підтримки.  Визначення цільових груп населення, що потребуватимуть найоперативнішої реакції з боку системи охорони ментального здоров’я.
  • Аудит ресурсів існуючої системи надання послуг у сфері психічного здоров’я -  ревізія використання ресурсів, визначення напрямків сприяння (закладам, установам, групам осіб, тощо) у вирішенні організаційних, інфрасФото без описутруктурних, кадрових та інших проблем.
  • Міжнародний досвід. Акумулювання даних щодо основних принципів побудови систем психічного здоров’я у розвинених країнах світу.

Крім того, в рамках програми розміщені телефони Гарячих ліній психологічної допомоги, за якими у разі потреби, можна зателефонувати та отримати дієву психологічну допомогу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь