Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Дитячий будинок сімейного типу

Дата: 26.12.2023 10:28
Кількість переглядів: 29

Фото без опису

 

Однією з форм сімейного виховання дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування є дитячий будинок сімейного типу.

Дитячий   будинок   сімейного  типу  -  окрема  сім'я,  що утворюється  за  бажанням  подружжя  або  окремої  особи,  яка  не перебуває  у шлюбі,  які беруть на виховання та спільне проживання не менш  як  5  дітей-сиріт  і  дітей,  позбавлених  батьківського піклування.

Метою   створення   дитячого   будинку  сімейного  типу  є забезпечення належних умов  для  виховання  в  сімейному  оточенні дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2002 року № 564 «Про затвердження Положення про дитячий будинок сімейного типу», вихованці   проживають   і виховуються  у  дитячому  будинку сімейного  типу  до  досягнення  18-річного віку. Після досягнення 18-річного  віку такі особи у разі продовження навчання в закладах загальної  середньої,  професійної (професійно-технічної), фахової передвищої  та  вищої  освіти  можуть  за  їх  вибором  продовжити проживати  і  виховуватися у цьому дитячому будинку сімейного типу до  закінчення  відповідних  закладів  освіти.

На  підставі  рішення  про  створення   дитячого   будинку сімейного типу між батьками-вихователями та органом,  який прийняв рішення про його створення, укладається договір.

Батькам - вихователям  дитячого  будинку  сімейного  типу виплачується   грошове   забезпечення   у  порядку,  встановленому Кабінетом Міністрів України.

   Виплата  державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей,  позбавлених  батьківського  піклування,  які перебувають у дитячих    будинках   сімейного   типу,   грошового   забезпечення батькам - вихователям,    а   також   сплата   єдиного   внеску   на загальнообов’язкове     державне    соціальне    страхування    за батьків - вихователів здійснюються за рахунок коштів, передбачених у загальному  фонді державного бюджету Мінсоцполітики за відповідною програмою,  згідно  з  Порядком  призначення  і  виплати державної соціальної   допомоги   на   дітей-сиріт   та  дітей,  позбавлених батьківського       піклування,       грошового       забезпечення батькам  - вихователям  за  надання соціальних послуг  у  дитячих  будинках сімейного типу за принципом  "гроші  ходять за дитиною".
  Заощаджені   протягом   року   бюджетні  кошти  вилученню  не підлягають    і    використовуються    батьками-вихователями   для задоволення потреб вихованців у наступному році.

За більш детальною інформацією Ви можете звернутись до Служби у справах дітей Кілійської міської ради за адресою: місто Кілія, вулиця  Миру, 57 (каб. 102, 104).

Графік роботи:

понеділок - четвер: з 8:00-17:00;

пятниця: з 8:00-16:00

обідня перерва: 12:00-12:45


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь