A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

УПРАВЛІННЯ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ  НАСЕЛЕННЯ КІЛІЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ІНФОРМУЄ

Дата: 11.03.2024 08:49
Кількість переглядів: 29

 

Фото без опису

Зміни в умовах призначення компенсації витрат за тимчасове розміщення ВПО

      30 грудня 2023 року набула чинності Постанова Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2023 № 1413 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 19 березня 2022 р. № 333 і від 30 серпня 2022 р. № 977», якою внесені зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 19 березня 2022 року № 333 “Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб” (далі - Порядок).

     Змінами передбачено, що компенсація надається фізичним особам – громадянам України, які є власниками житла або їх представниками, наймачами (орендарями) житла державної або комунальної власності, спадкоємцями, які прийняли спадщину, і безоплатно розміщували у своїх житлових приміщеннях внутрішньо переміщених осіб, крім осіб, з якими вони пов’язані родинними відносинами, споріднення яких засноване на шлюбі та кровному рідстві.

 

     Тобто, відтепер компенсація НЕ НАДАЄТЬСЯ власникам житла, які розмістили у своїх житлових приміщеннях своїх родичів – чоловіка, дружину, батька, матір, дітей, онуків (зокрема повнолітніх) для покриття витрат, пов’язаних з безоплатним розміщенням внутрішньо переміщених осіб.

      Відповідно до пункту 4 Порядку виконавчий орган сільської, селищної, міської, районної в місті (у разі їх створення) ради, місцева держадміністрація, відповідна військова адміністрація має право запитувати та отримувати від особи, що розмістила внутрішньо переміщених осіб, свідоцтва про народження, про державну реєстрацію шлюбу або про розірвання шлюбу.

 

      Крім того, передбачено зміну донора, за рахунок якого здійснюється виплата компенсацій особам, які розмістили внутрішньо переміщених осіб. Відповідно до пунктів 13 та 14 Порядку виплати компенсацій особам, що розмістили внутрішньо переміщених осіб, здійснюються за рахунок організацій, зокрема міжнародних, на підставі відповідних договорів.

 

     Також змінені форми «Повідомлення про безоплатне розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміну переліку осіб, розміщення у житловому приміщенні»  та «Заява особи, що розмістила внутрішньо переміщених осіб, про отримання компенсації витрат».

 

      Варто зазначити, що інформування про факт відсутності заборгованості за житлово-комунальні послуги та відсутність родинних зв’язків з внутрішньо переміщеними особами покладається на заявника – власника домогосподарства, що підтверджується його підписом в заяві про отримання компенсації та в повідомленні про розміщення внутрішньо переміщенмх осіб.

Зі змінами до постанови Кабінету Міністрів України від 19 березня 2022 року № 333 “Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб” та оновленими бланками  можна ознайомитись за посиланням:

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/509-2014-%D0%BF#Text

 

 

Для більш детальної інформації можна звернутись до Управління соціального захисту населення Кілійської міської ради за адресою: м. Кілія, вул. Миру, 57, ІІ поверх, каб. 24

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь