Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

УПРАВЛІННЯ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ КІЛІЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ІНФОРМУЄ:

Дата: 15.05.2024 14:53
Кількість переглядів: 35

Фото без опису

Домашнє насильство залишається гострою проблемою та в умовах війни набуває підвищеної актуальності через підвищену уразливість потенційних жертв. Домашнє насильство існує в 4 формах: фізичне, психологічне, сексуальне та економічне. Окремим проявом домашнього насильства можуть бути погрози.

З метою попередження цього негативного явища в українському суспільстві прийнято Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», а також окремою сходинкою в боротьбі з насильством стала ратифікація Стамбульської конвенції, яка набрала чинності з 1 листопада 2022 року.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Для осіб, які постраждали від домашнього насильства на території Кілійської міської територіальної громади Ізмаїльського району Одеської області, розміщена Дорожня карта за посиланням: https://kiliyska-gromada.gov.ua/news/1702645714/, де зазначені контактні номера телефонів, куди можна звернутися за необхідності.

Крім того, у разі потреби можна скористатися телеграм-ботами «Вона за неї» для підтримки жінок у складних ситуаціях. Завдяки боту жінки, які опинилися у складних обставинах, зокрема потерпають від домашнього насильства, можуть отримати психологічну і юридичну допомогу та «Дій проти насильства», за допомогою якого  можна викликати служби допомоги — поліцію та швидку, переадресувати свій запит на спеціалістів безоплатної правової допомоги, які нададуть юридичну консультацію в онлайн-режимі. Крім цього, чатбот може надати контакти інших служб допомоги, роз’яснити, що таке домашнє насильство та як йому протидіяти, розповісти про повноваження органів і установ, котрі здійснюють заходи для запобігання домашньому насильства.

 

 

Матеріал підготовлено Управлінням соціального

захисту населення Кілійської міської ради з

використанням Інтернет-ресурсів


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь